News Flash:

Chelaru (PSD): Cred ca trebuie reluat votul in cazul Sova

11 Mai 2015
1169 Vizualizari | 0 Comentarii
sova dan
Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a apreciat, luni, ca in cazul lui Dan Sova ar trebui reluat votul in plen, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala intreaga procedura din 25 martie, cand in urma votului nu a fost emisa o hotarare de respingere a solicitarii DNA.
Intrebat care este calea de urmat in cazul Dan Sova, dupa decizia Curtii Constitutionale, vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru a apreciat ca, dupa ce Senatul va primi, oficial, hotararea CC, se va stabili "calea de urmat" in prima sedinta a Biroului Permanent. "Cred ca drumul de urmat este dezbatere in Comisia juridica, stabilirea unei hotarari si in saptamana urmatoare, dupa o sedinta in plen a Senatului, probabil un nou vot", a afirmat Chelaru.
Vicepresedintele Senatului a precizat ca aceia care vorbesc de o reintepretare a votului "fie nu cunosc, fie sunt de rea-credinta".
"Am vazut puncte de vedere care vorbesc de reinterpretare. Atat timp cat Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala intreaga hotarare asta inseamna ca si votul este neconstitutional, deci toata procedura, si atunci va trebui sa refacem procedura completa. De-asta am spus ca nu se pune problema reinterpretarii. Cine vorbeste in acesti termeni, sau nu cunoaste sau este de rea- credinta", a spus Chelaru.
Intrebat de ce nu se poate reinterpreta, in conditiile in care votul nu a fost viciat, Ioan Chelaru a precizat: "Daca CC a spus ca este o problema cu hotararea, care este data, in principiu, in baza unor acte normative care au fost declarate in urma cu 10 ani sau 7 ani neconstitutionale, dar care n-au fost modificate, in aceste conditii toata procedura care s-a desfasurat in ziua respectiva este neconstitutionala si va trebui refacuta. Si ceea ce cred ca se va intampla. Nu stiu, o sa vedem, nu eu hotarasc, eu v-am spus un punct de vedere".
In 25 martie, la votul din plenul Senatului privind cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii lui Dan Sova, din cele 151 de voturi exprimate au fost inregistrate 79 de optiuni "pentru", 67 "impotriva", iar cinci voturi au fost anulate.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005576 (s)