News Flash:

Chef Catalin Scarlatescu a trait un adevarat calvar. “Luam 14 pastile, trebuia sa intru pe insulina, dar acum…” Groaznic prin ce a trecut

30 Octombrie 2017
1341 Vizualizari | 0 Comentarii
scarlatescu
Catalin Scarlatescu s-a decis in urma cu cateva luni de zile ca a venit momentul pentru o schimbare majora, asa ca s-a pus serios pe… slabit! Nu s-a multumit cu putin, ci a reusit sa „scape” de aproape 50 de kilograme.
Viata lui s-a schimbat in bine in ultima perioada, motiv pentru care Catalin Scarlatescu a avut puterea sa vorbeasca despre problemele de sanatate cu care s-a confruntat inainte sa slabeasca.
„Mi-am propus sa devin un <>. Mai am patru kilograme si ajung acolo. Sunt din ce in ce mai slab. Pana in martie luam 14 pastile. Acum iau una singura. Aveam 295 glicemia. Trebuia sa intru pe insulina, acum nu mai am nimic. S-a schimbat absolut totul in bine”, a spus chef Catalin Scarlatescu la un post de televiziune.
Si-a pierdut kilogramele, dar nu si umorul. Il vedeti in fiecare luni si marti, la “Chefi la cutite” (Antena 1), mai slab cu aproape 50 kg, iar povestea din spatele transformarii este uluitoare. Si, desi el isi numara acum fiecare dumicat, chef Catalin Scarlatescu (45 de ani) e nevoit sa gateasca munti de mancare delicioasa pentru altii. Asa va face si in perioada 5-8 octombrie, la Festivalul Gustului Romanesc, eveniment care va avea loc in Piata Ovidiu, din Constanta. Despre toate ne-a vorbit intr-un interviu exclusiv.
Click! Chef Catalin Scarlatescu, ar trebui sa povestiti intr-o carte toate vacantele culinare pe care le-ati facut in ultimii ani. In 2017 unde ati fost si ce v-a impresionat?
Catalin Scarlatescu: Anul asta am ajuns in Grecia, cu barca, asa cum fac in fiecare an, in Portugalia, in Italia si am luat la pas tara asta frumoasa a noastra, in cautare de retete. De ceva ani imi rezerv cateva saptamani pe an pentru expeditii culinare, daca vreti, in Romania. Imi place sa ajung la romani acasa si sa gatesc alaturi de ei, daca aflu de vreo reteta anume pe care vreau sa o invat stau cu ei in bucatarie si gatim impreuna. M-a impresionat, de exemplu, o femeie pe care am intalnit-o pe langa Bistrita si care gatea numai cu ingrediente cultivate de ea sau culese din padure. Un stil de viata vechi, arhaic, dar minunat! Apoi, o alta gospodina din zona Beiusului m-a cucerit cu niste placinte delicioase pe care le pregatea cu branza facuta in casa, chiar de ea. Romania chiar are gust, oameni buni!
Tot calatorie culinara ne propuneti si noua la Constanta, la Festivalul Gustului Romanesc. Nu prea e corect, dumneavoastra slabiti, noi ne ingrasam. Ce vom vom manca acolo?
Mancare traditionala. Si daca veti manca o portie, nu 5, nu va veti ingrasa. Asta e secretul, sa mananci putin. Important e cat de buna e mancarea, nu cantitatea. Si va mai spun ca la acest festival, care se desfasoara intre 5 si 8 octombrie in Piata Ovidiu din Constanta, voi gati si eu. Si pregatesc si o surpriza cu magiun de prune. Trebuie sa veniti ca sa vedeti despre ce e vorba!
Sunt si in Bucuresti multe festivaluri culinare de toamna. De ce sa venim la Constanta?
Mi-as dori mult sa veniti la noi, e primul nostru astfel de festival si avem cateva retete culese din tara, pe care doar la noi le veti gusta. La anul mi-am propus sa duc Festivalul Gustului Romanesc in 9 locuri diferite, vreau sa ajungem la cat mai multi romani… o caravana a gustului romanesc, cu idei si retete culese de la romanii pe la care am ajuns.
Notorietatea de la televizor a dus si ea spre acest gen de evenimente. Cu „Chefi la cutite” (Antena 1) sunteti la cel de-al patrulea sezon. De ce credeti ca are asemenea succes?
Pentru ca romanii sunt gurmanzi. Le place gastronomia. Si pentru ca acest format de emisiune este unul foarte viu, autentic, pe gustul telespectatorilor, este un produs care imbina entertainmentul cu mancarea si in care noi trei ne regasim.
Sunteti toti 3 foarte compatibili. Cand si in ce circumstante v-ati cunoscut cu Florin Dumitrescu si cu Sorin Bontea?
Ne-am cunoscut chiar inainte de prima emisiune culinara pe care am facut-o impreuna (n.r. MasterChef, la PRO TV). Pana atunci nu ne stiam, dar chimia dintre noi s-a produs instant.
Ati revenit la televizor cu 47 kg mai putin. De ce si cum ati slabit atat de mult?
Aveam probleme de sanatate din cauza surplusului de kilograme si calea spre sanatate a fost una singura: sa slabesc. Secretul e, asa cum va spuneam mai devreme, calitatea si nu cantitatea.
Probabil ati fost nevoit sa va schimbati tot sifonierul. Ce ati facut cu hainele vechi, cele largi?
Sunt inca pe o canapea, in dormitor. Nu stiu ce o sa fac cu ele. Ma tot uit la ele si ma gandesc sa opresc cateva pe care sa le am plasate prin casa pentru a-mi aminti ca nu trebuie sa revin acolo niciodata.
Daca vom merge in clipa asta acasa la Catalin Scarlatescu si vom deschide frigiderul, ce vom gasi?
Apa plata, 3 conserve aduse din Portugalia – de mic mi-au placut conservele de peste – si ceva branza buna.
Sa presupunem ca ati cucerit cea mai faina femeie de pe Planeta si aveti intalnire acasa. Ce i-ati gati?

Oricât ar fi acea persoană de faină, un lucru e cert: tuturor ne place mâncarea bună. Așa că aș avea grijă să-i gătesc așa cum știu eu și, pentru că tot suntem în preajma festivalului, i-as găti ceva românesc (râde).

df30
sursa


catalin scarlatescu viata sanatate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005122 (s)