News Flash:

CFR va investi in modernizarea vagoanelor

11 Ianuarie 2016
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
tren 1
CFR Calatori va investi in acest an peste 44 milioane lei, din surse proprii, in modernizarea a 30 de vagoane, si a bugetat, tot in acest an, 100 de milioane de lei pentru achizitia de rame electrice.

"Contractul pentru modernizarea celor 30 de vagoane este de peste 44 milioane lei si a fost incheiat in urma cu doi-trei ani. Un singur vagon a fost modernizat, dar nu a fost pus inca in circulatie", au declarat vineri, reprezentantii companiei.

Primul vagon a fost furnizat la finalul anului 2015 si va intra in circulatie in perioada urmatoare.

"Vagoanele pot circula cu viteza maxima de 160 km/h, indeplinesc cerintele de operabilitate si dispun de sisteme de climatizare si informare", arata CFR Calatoriintr-un comunicat.

Tot in 2016 este prevazuta de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor, suma de 100 de milioane de lei pentru achizitia de rame electrice. Acestea vor fi destinate transportului feroviar de pasageri pe distante medii, in special pe sectoarele reabilitate Bucuresti - Constanta, Bucuresti - Brasov, dar si pe Bucuresti - Craiova.

"Este important sa cumparam pentru CFR Calatori si pentru Romania materialul rulant de care avem nevoie, care sa corespunda si sa faca fata conditiilor din tara noastra. Incepand din acest an sunt sanse reale de a incepe reinnoirea parcului activ al CFR Calatori. ", a declarat directorul general al CFR Calatori, Iosif Szentes.

modernizarea vagoane cfr calatori iosif szentes
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004474 (s)