News Flash:

Cererea privind excluderea lui Victor Ponta din Baroul Bucuresti se va discuta pe 23 august

2 August 2016
988 Vizualizari | 0 Comentarii
Ponta4
Cererea Monicai Macovei privind excluderea din Baroul Bucuresti a lui Victor Ponta se va lua in discutie in prima sedinta a consiliului baroului, care va avea loc la data de 23 august, a declarat pentru MEDIAFAX decanul Baroului, Ion Dragne.
"Este vorba despre o cerere facuta in completarea alteia, depusa anul trecut. Baroul a formulat la acel moment o cerere la Ministerul Educatiei pentru a se comunica daca s-a emis un ordin de retragere a titlului de doctor. Atunci a fost transmis un raspuns din partea ministerului prin care se comunica ca nu exista un astfel de ordin. Sesizarea respectiva (n.r. facuta de Monica Macovei) o sa intre pe agenda Consiliului Baroului Bucuresti pe data de 23 august. Consiliul va decide prin vot daca sunt documente suficiente si daca toata lumea este lamurita sau daca se va desemna un raportor, in cazul in care sunt necesare verificari suplimentare, de exemplu, daca ordinul a fost sau nu comunicat, daca a fost sau nu contestat sau suspendat. Este posibil sa cerem si punctul de vedere al avocatului (n.r. Victor Ponta) sau chiar sa fie invitat pentru a uza de dreptul la aparare. Daca va aprecia, consiliul o va invita si pe autoarea cererii (n.r. Monica Macovei)", a declarat pentru MEDIAFAX Ion Dragne, decanul Baroului Bucuresti.
Potrivit legii 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, calitatea de avocat inceteaza "prin renuntarea scrisa la exercitiul profesiei, prin deces, daca impotriva avocatului s‑a luat masura excluderii din profesie ca sanctiune disciplinara, daca avocatul a fost condamnat definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala si care il face nedemn de a fi avocat".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006561 (s)