News Flash:

Centrul Timisoarei se pregateste de Craciun. Iata surprizele pregatite pentru timisoreni

25 Noiembrie 2014
1121 Vizualizari | 0 Comentarii
Timisorenii vor intra in curand in atmosfera de sarbatori. In centrul orasului se lucreaza de zor la montarea unei cupole, o perdea de lumini care va acoperi partial platoul din fata Operei. Iluminatul festiv de sarbatori va fi pornit oficial luni, in data de 1 decembrie, odata cu deschiderea Targului de Craciun.
La Timisoara a inceput deja pavoazarea zonei centrale si a marilor bulevarde pentru sarbatorile de iarna, pe strazile orasului urmand sa fie aprinse peste 550.000 leduri si beculete cu aceasta ocazie.
Cei care vor iesi la plimbare prin Piata Victoriei vor avea parte de surpriza: o perdea de lumini va licari deasupra platoului din fata Operei si a casutelor care vor fi amplasate in aceasta zona cu ocazia Targului de Craciun.
„Pe platoul din fata Operei se va monta o cupola sub forma unui corp luminos, stalpul central de sustinere a constructiei luminoase avand o inaltime de 20 de metri. Acesta va fi imbracat cu siruri luminoase. Tot pe platoul din fata Operei va fi amplasat un brad de dimensiuni considerabile, la randul lui urmand sa fie impodobit complet, cu siruri luminoase si globuri. Perdeaua luminoasa este montata de firma Elba, care se ocupa de iluminatul public in centrul orasului”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu, scrie tion.ro.
Muncitorii companiei au inceput sa lucreze deja, in cursul zilei de luni, la montarea instalatiei.
Centrul Timisoarei si marile bulevarde ale urbei vor fi impodobite cu perdele, turturi de lumini si alte ornamente cu ocazia sarbatorilor de iarna. Bugetul alocat este de peste 90.000 de euro.
„In anul 2014, pentru iluminatul festiv de sarbatori se vor monta perdele luminoase, bannere luminoase, tuburi flexibile luminoase si turturi, totalizand un numar de aproximativ 550.000 leduri si beculete. Lucrarile vor fi executate de catre concesionarii serviciului de iluminat public – SC Elba SA pe partea de Nord fata de canalul Bega, respectiv SC AEM SA pe partea de Sud fata de canalul Bega. Valoarea iluminatului festiv de sarbatori in municipiul Timisoara este de 75.000 euro fara TVA (n.r. – 93.000 plus TVA)”, potrivit reprezentantilor municipalitatii.
Targul de Craciun se va desfasura in perioada 1 decembrie 2014 – 7 ianuarie 2015. Casutele comerciantilor vor fi amplasate in Piata Victoriei si in piateta amenajata in zona Scolii Generale nr. 30 din cartierul Soarelui.

timisorenii fata operei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006873 (s)