News Flash:

Centru de depistare a malformatiilor la fetusi deschis la Timisoara

15 Mai 2015
1171 Vizualizari | 0 Comentarii
gravida1
O fosta spalatorie a Clinicii de Obstetrica – Ginecologie de pe strada Odobescu din Timisoara a fost transformata intr-un centru de depistare a malformatiilor fetale, dupa o investitie de 1,3 milioane de euro, din fonduri europene.
Malformatiile fetale vor putea fi descoperite din timp si la clinica ”de stat” din Timisoara, dupa ce o fosta spalatorie a Clinicii de Obstetrica – Ginecologie a fost transformata intr-un centru modern, transfrontalier, care va colabora cu o clinica similara din Varset.
Acest lucru a fost posibil dupa o investitie de aproximativ 1,3 milioane de euro, din care aproape 600.000 de euro au fost investiti in reabilitarea cladirii aflate in paragina, iar alte aproape 700.000 de euro au fost alocati pentru dotarea cu aparatura necesara.
Pe langa investigatiile de specialitate, medicii din acest centru vor putea colabora in timp real cu cei din Varset pentru obtinerea unui diagnostic corect, au anuntat, la inaugurare, responsabilii de proiect, scrie tion.ro.
Prezent la inaugurare, primarul Nicolae Robu a afirmat ca si acest proiect a intampinat dificultati, fiind foarte aproape sa nu mai fie realizat, insa a tinut sa laude firma constructoare pentru ca s-a mobilizat pentru a duce la bun sfarsit lucrarile de executie.
Reabilitarea fostei spalatorii a inceput in 2013, iar lucrarile au durat aproximativ doi ani.

malformatiile fetale timisoara varset nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007010 (s)