News Flash:

Celula de criza a MAE a solicitat sprijinul partenerilor internationali in cazul romanului rapit

20 Mai 2015
457 Vizualizari | 0 Comentarii
burkina faso
MAE precizeaza ca reprezentantii institutiilor care fac parte din Celula de criza au analizat diverse scenarii de evolutie a cazului si au examinat actiunile posibile pentru solutionarea situatiei cetateanului roman luat ostatic, solicitand, totodata sprijinul partenerilor internationali.
Celula de criza interinstitutionala a avut, inca de la primele ore ale diminetii de marti, o serie de reuniuni privind situatia actuala legate de cetateanul roman rapit in Burkina Faso, iar ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a participat, imediat dupa revenirea in tara, la activitatea Celulei de criza reunite la sediul MAE, precizeaza Ministerul de Externe, intr-un comunicat transmis marti seara.
"Celula de criza interinstitutionala continua demersurile de verificare a veridicitatii informatiilor si a materialului audio aparute in presa in cursul zilei de astazi. In acest scop, a fost solicitat si sprijinul partenerilor internationali ai Romaniei, se arata in comunicat.
Celula de criza interinstitutionala reitereaza faptul ca, avand in vedere specificul acestei operatii, procedurile de verificare pot sa dureze, nefiind asteptat un rezultat imediat.
In cadrul reuniunilor de marti, reprezentantii institutiilor care fac parte din Celula de criza "au analizat diverse scenarii de evolutie a cazului si au examinat actiunile posibile pentru solutionarea situatiei cetateanului roman luat ostatic", informeaza MAE.
"Celula de criza isi va continua activitatea in acelasi regim si va colabora, in continuare, cu partenerii internationali ai Romaniei. Cele mai recente evolutii inregistrate in acest caz, precum si concluziile de etapa ale reuniunilor de astazi ale Celulei de criza interinstitutionale au fost transmise spre informarea operativa a presedintelui Romaniei si prim-ministrului Romaniei. De asemenea, Celula de criza interinstitutionala este in legatura permanenta cu familia cetateanului rapit", mai precizeaza sursa citata.
Celula de criza interinstitutionala reitereaza recomandarea ca tratarea in spatiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific si sensibil al acestuia, sa se faca cu toata precautia.
Celula de criza interinstitutionala care gestioneaza situatia cetateanului roman rapit in Burkina Faso a fost constituita la 4 aprilie 2015, atunci cand situatia cetateanului roman a fost cunoscuta autoritatilor romane, conform hotararii CSAT din 3 aprilie 2013 privind Metodologia de comunicare si actiune pentru institutiile si autoritatile cu responsabilitati in gestionarea situatiilor de atacuri teroriste in care sunt implicati cetateni romani aflati in afara teritoriului Romaniei. In prezent, din Celula de criza fac parte reprezentanti ai MAE, SIE, SRI, MApN si ai Administratiei Prezidentiale.
MEDIAFAX 

mae p partenerilor internationali
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039650 (s)