News Flash:

Cele mai simple si ieftine sfaturi pentru muscate de invidiat: Urmeaza-le si tu!

23 Aprilie 2018
1230 Vizualizari | 0 Comentarii
muscate

Vrei sa ai muscate inflorite si frumoase toata vara? Iata cateva sfaturi utile:

1. In primul rand, ai grija sa cumperi flori cat mai sanatoase, cu frunze verzi. Amesteca pamantul de gradina cu nisip si turba, pentru ca florile sa reziste cat mai mult si apa sa se scurga mai usor. Atunci cand observi ca muscatele cresc mai mult, adica au radacinile iesite, muta-le intr-un ghiveci mai mare, pentru a evita uscarea florilor. De asemenea, tulpinile florilor mai batrane se taie de la jumatate pentru a favoriza cresterea de noi vlastari.

2. Aceste minunate flori sunt sensibile la umezeala, asadar au nevoie de ghivece gaurite, pentru o scurgere buna.

3. Curata muscatele cat mai des, daca vrei sa fie inflorite mai mult timp. Nu lasa frunzele sau florile uscate in ghiveci pentru ca nu le ajuti sa se dezvolte. Curatarea previne aparitia ciupercilor pe partile moarte ale plantei.

4. Daca alegi muscatele parfumate, sa stii ca acestea au nevoie de foarte multa lumina pentru a se dezvolta. Asadar, se potriveste de minune in mijlocul gradinii sau intr-un balcon insorit, potrivit sfatnaturist.ro.

5. Si muscatele curgatoare au nevoie de lumina, insa nu este indicat sa fie tinute direct in soare. Pentru ca au frunze cu perisori, muscatele ar trebui udate doar la radacina, o data pe zi, mai ales in zilele caniculare. Pentru ca aceste flori extraordinare sa reziste cat mai mult, ele pot fi udate cu apa fiarta si racita, pentru a indeparta excesul de floruri.

6. Un alt sfat util este ca la mijlocul verii, cand infloresc, sa li se dea o perioada de repaus de 5-6 saptamani, adica se se ude mai rar si sa nu se puna ingrasamant. De asemenea, nu se tin direct in curenti de aer, temperaturile ideale pentru aceste flori sunt 18-21 grade Celsius ziua si 12 grade pe timp de noapte.

7. Daunatorii muscatelor se combat cu insecticide, iar bolile cu fungicide. Acestea se gasesc la magazinele specializate.


muscate inflorite frumoase pamantul gradina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004709 (s)