News Flash:

Cele mai importante 9 beneficii pe care bananele le aduce sanatatii noastre

19 Octombrie 2016
1310 Vizualizari | 0 Comentarii
banane punga
Pe langa faptul ca sunt foarte gustoase si acum le poti cumpara de aproape pretutindeni, au numeroase beneficii pentru starea ta de bine. Putini stiu urmatoarele lucruri uimitoare despre banane:


Te ajuta sa te concentrezi


Atunci cand esti obosita si nu te poti concentra asupra muncii tale, poti manca o banana. Este bogata in potasiu, ce te va ajuta sa te concentrezi fara probleme.


Banane inainte sa mergi la sala


Este sanatos si important sa faci sport in mod regulat. Fie ca esti un sportiv de performanta sau pur si simplu faci miscare ca sa te mentii, bananele sunt foarte bune de consumat inainte. Daca mananci doua fructe, vei avea destula energiepentru o sesiune de sport de 90 de minute.

Cel mai bun medicament impotriva depresiei


Deoarece fructele contin o proteina numita triptofan – ce este procesata in serotonina – te pot ajuta sa combati depresia. Serotonina te ajuta sa te relaxezi si itiimbunatateste starea de spirit.


Bananele regleaza zaharul din sange


Deoarece bananele contin si vitamina B6, iti pot regla nivelul de glucoza din sange. Trebuie doar sa le mananci in mod regulat – fie ca gustare, fie ca parte dintr-un mic dejun copios. Mai mult de atat, vitamina B6 este buna in lupta cu stresul – ajuta la calmarea nervilor si anxietatii.


Te scapa de refluxul gastric


Bananele au un efect benefic asupra stomacului tau: pot usura arsurile stomacului si refluxul gastric pentru ca sunt anti-acide. De aceea persoanele care sufera de gastrita pot manca banane fara probleme.


Bananele scad riscul accidentului vascular


Pentru ca sunt bogate in potasiu si contin doar putin natriu, le poti manca fara probleme, pentru a scade riscul accidentelor vasculare. De asemenea, bananele pot fi folosite ca adjuvant in tratarea hipertensiunii.


Pot tine locul laxativelor


Contin foarte multe fibre, asa ca ai nevoie doar sa mananci banane cand esti constipata si sa nu mai recurgi la laxative. Mancate in mod regulat, pot regla tranzitul intestinal.


Tratezi ciupiturile de insecte cu coaja de banana


De fiecare data cand te ciupeste vreo insecta si te mananca pielea, este de ajuns sa iti freci un pic zona cu o coaja de banana (cu partea interioara), iar mancarimile vor disparea.


Cel mai bun aliment impotriva mahmurelii


Dupa o noapte in care ai abuzat un pic cam tare de alcool, ziua urmatoare te vei simti fresh si mult mai bine – fara dureri de cap, fara ameteli sau stari de voma – daca mananci o banana sau doua.

banane concentrezi energie imbunatateste regleaza zaharul scad fibre
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009140 (s)