News Flash:

Cele mai bune remedii pentru herpes

17 Aprilie 2014
1832 Vizualizari | 0 Comentarii
Herpesul este o boală caracterizată prin vezicule de mici dimensiuni, transparente, „în buchete” , care se rup şi se acoperă cu o crustă.
Sunt grupate de regulă în zona feţei (în jurul nasului ori al gurii). Astfel de leziuni sunt cauzate de herpes simplex virus hominis tip 1 (VH1), care se transmite prin salivă.
Herpesul mai poate apărea şi în zona genitală, vinovat fiind virusul herpetic de tip 2 (VH2), care se transmite prin contact sexual neprotejat ori la naştere, de la mamă la făt.
Odată contractat, virusul herpetic, indiferent de tip, rămane în corp. Manifestările (leziunile) apar atunci cand avem imunitatea scăzută, cand suntem surmenaţi, stresaţi ori avem o boală cronică.
Aşadar, împotriva virusului herpetic ne luptăm pe două planuri:
- ne întărim imunitatea;
- apelăm de îndată ce simţim disconfort la unguente sau la capsule care reduc durata leziunilor şi senzaţia de arsură.
Leziunile dispar în 1-2 săptămani
Cand leziunile herpetice apar prima dată, simţim un disconfort mai mare şi aşteptăm mai mult timp pană la vindecare. La următoarele recidive (apariţii ale veziculelor transparente), disconfortul şi timpul de vindecare sunt mai mici.
Apariţia herpesului este anunţată cu pană la două zile înainte: simţi o senzaţie de arsură şi mancărime, care se intensifică pană la apariţia acelor vezicule grupate, care se acoperă cu o crustă cand se sparg.
Dacă se începe tratamentul de la prima senzaţie de arsură, leziunile dispar după 1-2 săptămani. In cazul în care se amană tratamentul sau se aplică unguente nepotrivite (cum sunt cele cu cortizon ori alcool), leziunile necesită mai mult timp de vindecare.
Aciclovirul, cea mai bună terapie
In anul 1980, a fost descoperit cel mai eficient tratament împotriva herpesului (atat genital, cat şi labial), pentru care inventatorul a luat premiul Nobel.
Este vorba despre aciclovir, folosit şi astăzi sub formă de unguent şi de capsule în tratamentul herpesului. Acest tratament stopează înmulţirea virusului în organism, rărind şi apariţia recidivelor.
In herpesul genital, se foloseşte o combinaţie de capsule de unguent de aciclovir şi de pastile Isoprinosine (pentru întărirea imunităţii). Schema o recomandă medicul dermato-venerolog.
Pentru herpesul de la nivelul buzelor, este eficient aciclovirul sub formă de unguent, aplicat de la primele senzaţii de disconfort. Ca să funcţioneze, unguentul trebuie aplicat la fie­care 4 ore (de aproximativ 5 ori pe zi). Se găseşte în farmacii, cu un preţ mediu de 8 lei (în funcţie de compania producătoare). Nu aplica iod sau alcool!

Pentru tratarea leziunilor herpetice, nu se recomandă:

- cremele cu cortizon. Chiar dacă par să aibă efect după o primă aplicare, astfel de creme vor agrava leziunea herpetică

- iod, spirt sau alcool

- cremele cu antibiotic (decât dacă leziunea se suprainfectează şi medicul dermatolog îţi recomandă). Antibioticul ucide bacteriile, nu virusurile, din categoria cărora face parte herpesul.


herpes aciclovirul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004940 (s)