1. Ceai de menta
Cel mai racoritor ceai este cel de menta, amestecat cu ceai verde,
2. Ceai verde
In afara de menta, ceaiul verde poate fi consumat si in amestec si cu mandarine, portocale, lamaie. El este una dintre cele mai bogate surse naturale de antioxidanti, care ajuta la protejarea organismului fata de radicalii liberi.
3. Ceai cu rozmarin
Un ceai foarte racoritor este cel obtinut din frunze de rozmarin, ceai verde, flori rosii de hibiscus, macese, menta, sulfina. Efectul tonifiant al frunzelor de rozmarin se imbina cu proprietatile antioxidante ale ceaiului verde si cu virtutile revigorante ale florilor rosii de hibiscus. Acest ceai are efect tonic, revigorant, antioxidant.
4. Ceai de fructe
Ceaiurile de fructe (fructe de padure, capsuni si fragi, afine, zmeura, lamai, caise sau fructe exotice) sunt tonice, vitaminizante, energizante si foarte placute la gust. Acestea nu contin cofeina si pot fi baute in orice moment al zilei (trebuie sa contina pulbere de fructe si nu arome).
5. Ceaiuri antisudorifice
Pentru persoanele care transpira foarte mult sunt indicate ceaiurile antisudorifice de scoarta de salcie sau de stejar si ceaiul de frunze de nuc sau de salvie. Frunzele de nuc si salvia pot fi preparate prin infuzie, cu o lingurita de planta la 200 ml de apa fiarta, iar scoarta de stejar si salcie sub forma de decoct, cu aceeasi cantitate care se fierbe zece minute.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007986 (s)
Comentarii (0)