News Flash:

Cele mai bune antiinflamatoare naturale

5 Ianuarie 2016
1539 Vizualizari | 0 Comentarii
usturoi medicament
Inflamatia cronica este cauza multor boli, printre care artrita reumatoida, ateroscleroza si rinita alergica. 


Medicamentele antiinflamatorii au efecte secundare, mai ales cand sunt folosite pe termen lung. 


Vestea buna e ca multe alimente au proprietati antiinflamatorii, iar multe dintre ele actioneaza mai bine ca medicamentele, fara sa dea si efectele lor secundare.


Iata o lista cu 10 alimente cu proprietati antiinflamatorii!



Iarba de mare


Aceasta contine fucoidan, un carbohidrat complex cu puternice proprietati antiinflamatorii.



Avocado


Avocado contine diferiti compusi ce lupta cu inflamatia. Printre acestia se numara carotenoizi, fitosteroli, alcooli grasi polihidroxilici si acizi grasi omega-3, ce lucreaza impreuna in procesul antiinflamator. 


Somon salbatic de Alaska


Somonul salbatic de Alaska este una dintre cele mai bune surse de acizi grasi omega-3 care combat puternic inflamatia. Acizii omega-3 sunt folositi pentru a trata o gama larga de boli inflamatorii, de la boli de inima la Alzheimer si tulburari autoimune. Alte specii de peste gras, cum ar fi sardina, hamsia, macroul sunt, de asemenea, antiinflamatorii. 


Curcuma


Curcumina din curcuma este un antiinflamator puternic s-a dovedit a fi cel putin la fel de eficient ca si antiinflamatoriile OTC (eliberate fara prescriptie medicala).


Sucul de cirese


Ciresele sunt printre cele mai puternice antiinflamatoare naturale, datorita antocianilor pe care ii contin. Cercetatorii au descoperit ca acestia previn formarea radicalilor liberi si inhiba enzimele ciclooxigenazei mai bine decAt multe medicamente antiinflamatorii. Oamenii care sufera de artrita pot bea suc de cirese de 3 ori pe zi.


Uleiul de masline extra virgin


Uleiul de masline contine acid alfa-linolenic (ALA), un tip de omega-3, care este un puternic antiinflamator. Retine ca nu trebuie sa gatesti cu ulei de masline extra-virgin, ci ar trebui sa-l consumi rece, de exemplu aruncat in sosuri pentru salate sau stropit peste alimente dupa ce au fost fierte. 



Ghimbir


Ghimbirul nu este doar un antiinflamator si calmant natural, dar el este indicat si pentru a proteja stomacul de efectele antalgicelor antiinflamatoare nesteroidiene. Ceaiul de ghimbir este benefic pentru persoanele cu artrita. 


Usturoi


Usturoiul reduce inflamatia si durerea in organism, datorita compusilor sulfurati pe care ii contine. 


Afinele


Un compus din afine, numit antocianina, este responsabil pentru proprietatile lor anti-inflamatorii. 


Papaya


Papaya contine enzimele papaina si chimopapaina, care reduc inflamatia in organism. Papaya contine, de asemenea, numeroase vitamine, inclusiv C si E, care actioneaza impotriva proceselor inflamatorii.

inflamatia cronica avocado curcuma ghimbir usturoi afinele papaya
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005960 (s)