News Flash:

Cele mai bune alimente pentru memorie

6 Martie 2017
1335 Vizualizari | 0 Comentarii
memorie
Memorarea este una dintre functiile de baza ale creierului. Odata cu inaintarea in varsta ori in urma unor traume, ea iti joaca feste. Vestea buna e ca exista alimente care imbunatatesc memoria si o pot face ca noua.

Ginseng

Este una dintre cele mai populare plante medicinale din lume, iar unul dintre marile ei beneficii este ca ajuta functia cerebrala prin cresterea fluxului sangvin la nivelul creierului, asigurand o mai buna oxigenare si un aport crescut de nutrienti la acest nivel. Nu numai ca ajuta memoria, ci sporeste capacitatea de concentrare, intarind totodata sistemul imunitar. Atentie: este contraindicat in caz de hipertensiune arteriala!

Salvie
Este o planta frumos mirositoare, adesea folosita pe post de condiment in anumite preparate culinare, precum si in aromaterapie. Cand vine vorba despre creier, salvia are efect calmant, ajutandu-te sa te concentrezi mai bine chiar si cand traversezi o perioada extrem de stresanta. Vrei sa acumulezi rapid informatii pentru un examen, de exemplu? Consuma cu toata increderea produse pe baza de salvie!

Menta

Este cea mai utila cand te afli intr-o stare de oboseala cauzata de stres sau de epuizare mentala. Cercetatorii italieni au descoperit ca frunzele de menta contin o multitudine de compusi chimici care inhiba centrele de agresivitate din creier. Desi efectul calmant este imediat, eficienta maxima este atinsa numai dupa o cura cu menta de cel putin 12 zile, prin consumul de ceai sau prin folosirea uleiurilor esentiale de menta.

Vanilie
Ei bine, aroma de vanilie este foarte eficienta pentru stimularea cortexului cerebral, imbunatatind astfel puterea de concentrare si capacitatea de memorare. Printre efecte, se numara revitalizarea sistemelor cardiac, respirator si digestiv.

Germeni de grau

Sunt o sursa ideala de vitamina E, care ajuta la tratarea pierderilor de memorie, mai ales in cazul persoanelor in varsta.

Anghinare

Un remediu cunoscut mai ales pentru efectele benefice asupra ficatului, anghinarea mareste acuitatea mentala. Iata o reteta care-ti va spori puterea de memorare: pune intr-un borcan frunzele de la o anghinare, umple vasul cu apa si acopera-l cu un capac. Fierbe-l la bain-marie doua ore, la foc mic. Completeaza cu apa oala in care fierbi licoarea ori de cate ori este necesar. Lasa la racit, strecoara si obtii un medicament natural care-ti ajuta memoria. Bea cate 3-4 linguri in fiecare zi.

Morcovi

Morcovii contin caroten, un remediu grozav pentru problemele de memorie si unul dintre cele mai bune alimente care imbunatatesc memoria.

Afine
Aceste fructe, dar si altele inchise la culoare precum coacazele, murele sau strugurii negri, contin o cantitate insemnata de antioxidanti si ajuta la imbunatatirea memoriei pe termen scurt.

ginseng salvie menta vanilie anghinare morcovi afine
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006360 (s)