News Flash:

Cele mai bune 9 alimente care protejeaza ficatul de boli

20 Mai 2017
1736 Vizualizari | 0 Comentarii
FICAT
Ficatul este organul care proceseaza absolut orice intra in organismul nostru. De aceea, are nevoie de alimentele care ii confera protectie si il ajuta sa functioneze corect. Cele mai bune alimente care protejeaza ficatul si pe care este indicat sa le consumi sunt:
1. Usturoiul
Este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta, deoarece aduce o multime de beneficii pentru corp. Usturoiul contine mult seleniu care potenteaza efectele antioxidantilor si stimuleaza procesul de detoxifiere. De asemenea, o alta substanta care se regaseste in usturoi se numeste arginina si este un aminoacid care relaxeaza vasele sanguine si reduce tensiunea arteriala, protejand astfel ficatul si inima de boli. La toate aceste beneficii se mai adauga cele aduse de vitaminele B6 si C, care au un efect protector asupra ficatului.
2. Uleiul de masline extravirgin
Atunci cand este consumat cu moderatie, uleiul de masline de calitate este de un real folos pentru sanatatea ficatului tau. El furnizeaza lipidele care favorizeaza eliminarea toxinelor din corp, ajutand astfel ficatul sa-si faca treaba mai usor.
3. Verdeturile si legumele
Toate verdeturile si legumele aduc o multime de beneficii pentru sanatatea ficatului, deoarece stimuleaza procesul de detoxifiere, favorizand astfel eliminarea toxinelor din corp. Consuma cu regularitate rucola, spanac si cicoare, deoarece sunt recunoscute pentru efectul lor de stimulare a bilei. De asemenea, include in alimentatia ta cat mai des sfecla rosie pentru ca s-a demonstrat faptul ca ea curata sangele, astfel ca ficatul va functiona mai bine si va favoriza o absorbtie mai buna a nutrientilor esentiali pentru corp. Alte legume care nu trebuie sa-ti lipseasca din meniu sunt broccoli, conopida, varza si varza de Bruxelles, deoarece ajuta ficatul sa produca enzime care sunt implicate in procesul de eliminare a toxinelor.
4. Ceaiul verde
Este considerat unul dintre cele mai sanatoase ceaiuri, datorita continutului ridicat de antioxidanti care protejeaza ficatul si protejeaza corpul de cancer. 
5. Grepfrutul
Vitamina C si glutationul sunt cele doua ingrediente pentru care grepfrutul este atat de bun pentru sanatatea ficatului. Acestea ajuta ficatul sa produca mai multe enzime care ajuta la eliminarea toxinelor din corp.
6. Nucile
Nucile contin arginina, glutation si acizi grasi omega-3 care au rolul de a preveni depunerea grasimilor in ficat si de a usura procesul de detoxifiere. 
7. Merele
Au un continut ridicat de pectina, o substanta care este necesara pentru curatarea sistemului digestiv de toxine, usurand astfel munca ficatului. Include aceste fructe in meniul tau zilnic pentru a beneficia de efectele lor benefice!
8. Turmericul
Contine curcumina care este o substanta cu efect antioxidant si antiinflamator, cu multiple beneficii atat pentru ficat cat si pentru intregul organism. Ea stimuleaza producerea bilei si favorizeaza detoxifierea ficatului. De asemenea, curcumina s-a dovedit a avea un efect puternic de regenerare a celulelor ficatului, prevenind toxinele si alcoolul sa se transforme in compusi nocivi pentru sanatate. 
9. Avocado
Contine glutation, vitamina C si vitamina E, o combinatie care neutralizeaza actiunea nociva a radicalilor liberi si protejeaza celulele ficatului. Consuma zilnic un sfert de avocado pentru a beneficia de efectele lui protectoare!
sursa: eva.ro

ficatul organul alimentele alimente 1 usturoiul 5 grepfrutul 6 nucile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006663 (s)