News Flash:

Cel mai important targ al toamnei din Tara Hategului

30 Septembrie 2016
1489 Vizualizari | 0 Comentarii
targ de animale2
Cei mai importanti crescatori de ovine din rasa turcana - breaza se vor intalni duminica in localitatea hunedoreana Totesti, cu prilejul targului de toamna, eveniment care permite oierilor din Tara Hategului si Valea Jiului sa-si completeze efectivele de oi sau de berbeci, dar si sa negocieze preturile la porumbul de furaj pentru iarna care vine. 
Crescatorii din zona detin peste 23.000 de oi din rasa turcana-breaza, ele fiind apreciate de fermieri pentru rezistenta la conditiile de mediu si pentru productia buna de lapte pe care o dau. Din acest motiv, rasa s-a raspandit in aproape toata tara, a declarat joi, pentru AGERPRES, presedintele Asociatiei Oierilor de Munte 'Retezatul' Hateg, Pavel Iovaneasa. 
'La targ vor fi amenajate peste 50 de boxe in care vor fi expuse la vanzare oi si berbeci. Oile din rasa turcana-breaza sunt cele mai raspandite acum in tara, pentru ca sunt rezistente la frig si la conditiile de mediu din zonele montane si submontane. Anul 2016 a fost unul destul de bun pentru crescatorii de ovine, speram ca si pretul porumbului pentru furaj sa scada', a precizat Iovaneasa. 
Expozitia si targul de ovine 'Regina turcanelor' de la Totesti este si un bun prilej pentru ciobanii din Tara Hategului si Valea Jiului de a-si prezenta cele mai frumoase exemplare in cadrul unui concurs in care va fi desemnat cel mai bun crescator de ovine din acest an. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005655 (s)