News Flash:

Cel mai curat aer din Romania se respira in apropiere de Timisoara

5 Mai 2015
1707 Vizualizari | 0 Comentarii
poiana marului
De cate ori nu ti-ai dorit sa respiri aer proaspat, dincolo de blocurile de beton si tevile de esapament? Tocmai de aceea am alcatuit o lista cu zonele cu cel mai curat aer din Romania, unde sa poti evada ori de cate ori simti nevoia de aer proaspat si liniste.
Poiana Marului
La mai putin de 150 de kilometri de Timisoara se afla Poiana Marului, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat. Zona este situata la 700 de metri altitudine, strajuita de Muntii Tarcu si Muntele Mic. Aici, calitatea aerului este asigurata de patru componente esentiale: ozonul, ionizarea negativa, aerosolii naturali si puritatea. In plus, cercetatorii francezi sustin ca aerul din Poiana Marului este mai curat ca cel din zona Cascadei Niagara, adica ionizarea este de 10 ori mai mare, ea fiind benefica pentru sanatate si prevenind anumite boli, scrie ziuadevest.ro.
Astfel, ionizarea negativa contribuie la usurarea trecerii oxigenului din aer in sange, influenteaza favorabil ritmurile respiratorii si cardiace si tulburarile endocrine de tot felul sau pe cele de metabolism. Ionii negativi exercita actiuni calmante asupra cortexului cerebral, facilitand somnul si relaxarea si, de asemenea, prin stimularea producerii de serotonina, regleaza somnul si buna dispozitie.

poiana marului banat ascadei niagara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005881 (s)