News Flash:

Cei doi romani raniti la Londra sunt din Constanta. Erau in vacanta

23 Martie 2017
1082 Vizualizari | 0 Comentarii
ranita londra
Cei doi romani victime ale atacului de miercuri de la Londra sunt un cuplu de tineri aflati in vacanta in Regatul Unit, pentru a sarbatori ziua unuia dintre ei, la acest moment starea fetei fiind critica, a declarat joi pentru MEDIAFAX ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache. Totodata, bilantul atacului a fost revizuit in scadere de la 5 la 4 morti, inclusiv atacatorul.
Premierul despre romanca ranita la Londra: "Ce a fost greu azi-noapte a trecut, se pare"
Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi, referindu-se la starea romancei ranite in atentatul de la Londra, ca, "se pare' ca "greul a trecut" si s-a declarat multumit de prestatia diplomatilor care gestioneaza criza aparuta in urma incidentului.
"Din ceea ce mi-a spus domnul ambasador, ca pare ca ce a fost greu azi-noapte in urma interventiei chirugicale a trecut, dar in continuare se afla sub stricta observatie. Pericolul nu a trecut, important este sa fim si alaturi de familie, sa ajutam cu ceea ce putem si vreau sa va spun ca sunt multumit de modul in care ambasada de la Londra a gestionat situatia. Sper sa o faca pana la sfarsit la fel", a spus premierul Grindeanu, inaintea sedintei comune de guvern Romania - Republica Moldova.
Premierul a precizat ca a discutat cu ambasadorul Dan Mihalache si a fost in legatura permanenta cu MAE: "am avut o discutie cu ambasadorul Romaniei la Londra, am fost in permanenta legatura si cu Ministerul Afacerilor Externe, cu domnul ambasador. Vreau sa-i felicit pentru modul in care au gestionat la Londra situatia, s-a constituit acea celua de criza, sunt in permanenta legatura cu cei doi romani si cu familiile lor".
"Speram intr-un final fericit, in ceea ce inseamna una dintre victime. Cealalta, asa cum stiti, este in afara oricarui pericol", a mai premierul Grindeanu, care a exprimat compasiunea sa si a Executivului pentu familiile victimelor.
UPDATE 11:03 Andrei Burnaz (32 de ani) si Andreea Cristea (31 de ani ) sunt romanii raniti in atentat - surse
Cei doi romani aflati intre victimele atacului din capitala Marii Britanii sunt Andrei Burnaz si Andreea Cristea, din Constanta ,de 32, respectiv 31 de ani si se aflau la Londra pentru a sarbatori aniversarea lui Andrei, au precizat joi pentru MEDIAFAX surse oficiale.
Sapte persoane au fost arestate in legatura cu atacul terorist de la Londra, a declarat Mark Rowley, seful diviziei pentru combaterea terorismului in cadrul Scotland Yard, care a precizat ca politia a efectuat raiduri la sase adrese din Londra, Birmingham si alte localitati, a relatat BBC News.
Cel putin patru persoane au murit, iar alte 40 au fost ranite in atacul terorist comis miercuri seara in apropierea Parlamentului Marii Britanii, iar presupusul atacator a fost impuscat mortal de fortele de ordine.
UPDATE 11:02 Bilantul atacului de la Londra a fost revizuit in scadere de la 5 la 4 morti, inclusiv atacatorul
Bilantul victimelor din urma atacului de la Londra a fost revizuit, joi dimineata, in scadere, de la cinci la patru morti, incluzandu-l pe atacator, relateaza The Independent, citandu-l pe Mark Rowley, ofiter pentru combaterea terorismului in cadrul Scotland Yard.
Mark Rowley a revizuit numarul mortilor de la cinci la patru: atacatorul, politistul Keith Palmer, care a fost injunghiat, o femeie in jur de 40 de ani si un barbat de aproximativ 50 de ani.
El a mai spus ca 29 de persoane sunt spitalizate, dintre care 7 se afla in stare critica.
Bilantul victimelor anuntat anterior era de cinci morti, inclusiv atactorul, si 40 de raniti.
"Cinci persoane, inclusiv presupusul autor al atacului, au murit, iar alte aproximativ 40 au fost ranite", a declarat in cursul noptii de miercuri spre joi Mark Rowley, ofiter pentru combaterea terorismului in cadrul Scotland Yard.
Autorul atacului, inspirat probabil din terorismul international, a fost impuscat mortal de fortele de ordine dupa ce a lovit cu masina un grup de trecatori, pe Podul Westminster din Londra, si a injunghiat mortal, la intrarea in curtea Parlamentului, un agent de politie, identificat drept Keith Palmer, in varsta de 48 de ani.
Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, despre cei doi romani victime ale atacului de la Londra: Starea romancei ranite in atentat este critica, a fost mutata la alt spital
Cei doi romani victime ale atacului de miercuri de la Londra sunt un cuplu de tineri aflati in vacanta in Regatul Unit, pentru a sarbatori ziua unuia dintre ei, la acest moment starea fetei fiind critica, a declarat joi pentru MEDIAFAX ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache.
"La ora la care discutam, femeia e in stare critica. A suferit azi-noapte o interventie chirurgicala pe creier, pentru indepartarea unui cheag de sange. A supravietuit, din fericire acestei interventii, are multiple leziuni si, mai ales, are o problema legata de functionarea plamanilor. Dupa ce a suferit aceasta interventie, a fost mutata la un alt spital, la «Sfantul Bartolomeus», pentru a i se face investigatii la plamani, pentru ca sunt probleme legate de plamani. (...) Prietenul ei nu are probleme de aceasta anvergura, o fractura la laba piciorului si este in afara oricarei stari de pericol", a spus pentru MEDIAFAX ambasadorul Dan Mihalache.
Cei doi tineri, cu varste de 31 si 32 de ani se aflau la Londra pentru a sarbatori ziua de nastere a baiatului. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005779 (s)