News Flash:

CEDO sanctioneaza dur Romania din cauza unui bataus din SRI! Cum au musamalizat institutiile statului dosarul

8 Februarie 2017
962 Vizualizari | 0 Comentarii
sri2
Romania este condamnata la CEDO din cauza unui bataus SRI, scrie Jurnalul National. Vom plati cu totii daune morale unor tineri dupa ce acestia au fost batuti crunt de un ofiter SRI, iar institutiile statului au musamalizat dosarul.

Decizia apartine Curtii Europene a Drepturilor Omului si a fost publicata deja in Monitorul Oficial.
CEDO spune ca statul roman, prin clasarea dosarului, a devenit complicele atacatorilor si accepta tacit violenta motivata de ura.


In 2006, la finalul marsului gay anual din Bucuresti, doi tineri participanti la parada au fost batuti cu salbaticie in metrou, de un grup de sapte tineri, intre care si o femeie. Un tanar aflat in metrou a fotografiat incidentul, iar in baza imaginilor, politistii au aflat ca printre batausi era si un ofiter SRI.



SRI a refuzat colaborarea cu anchetatorii


Victimele au fost impinse intr-un colt al vagonului. Una dintre ele a incercat sa le protejeze pe celelalte cu propriul corp, dar al doilea reclamant a ramas expus si a incasat mai multe lovituri. (...) De asemenea, se prindeau de barele de metal de deasupra capetelor lor, lovindu-si victimele cu picioarele.


La inceputul anchetei, politia a cerut Serviciului de Informatii sa confirme daca ofiterul SRI era in timpul serviciului, insa abia dupa un an au reusit sa obtina o declaratie din partea angajatului SRI, mai scrie Jurnalul National.


Ancheta a fost ingreunata si de faptul ca dosarul a ajuns cu intirziere la politisti. Mai mult, Serviciul Roman de Informatii a refuzat pur si simplu sa colaboreze cu anchetatorii.


Pana la urma, cazul a fost clasat, desi vinovatii nu fusesera identificati, potrivit Jurnalului National. Reclamantii au contestat in 2012 la prim-procurorul parchetului in cauza decizia politistilor, dar acesta le-a respins contestatia. Cei doi tineri batuti si-au cautat si au obtinut dreptatea la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.


Magistratii au decis ca cei care au cercetat penal cazul au fost ineficienti, iar statul roman s-a facut vinovat de complicitate la agresiune, pentru ca a clasat cazul fara sa-i gaseasca pe vinovati. Pentru asta, Romania trebuie sa plateasca acum 14.000 de euro catre cei doi tineri agresati.

cedo sri batuti crunt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005234 (s)