News Flash:

Ceara din urechi dezvaluie cat de sanatos sau bolnav esti. Cum este posibil asa ceva

11 Ianuarie 2018
1841 Vizualizari | 0 Comentarii
ceara

Asa cum este cazul cu cele mai multe fluide corporale, cerumenul este rareori subiect de conversatie. Dar, de fapt, aceasta substanta lipicioasa este foarte importanta pentru corpul nostru si ne poate spune multe despre sanatatea noastra.

Pare a fi o idee dezgustatoare, la inceput, dar data viitoare cand va curatati urechile ar trebui sa priviti mai atent la ce iese.

Ceea ce multi oameni nu stiu este ca, cerumenul nu este doar un fel de depunere murdara in urechile noastre. Este, de fapt, creat de corpul nostru pentru a preveni bacteriile si murdaria de la intrarea in canalul urechii, astfel incat aceasta substanta lipicioasa pastreaza urechile noastre curate, sanatoase si functionale. Ceara in sine este o combinative de acizi grasi, scualen si alcool.

Cu toate acestea, in ciuda importantei acesteia, nimeni nu vrea sa vada cum picura din urechea cuiva. Deci, atunci cand observati ca este in cantitate mai mare in ureche, nu ezitati sa luati o carpa umeda si sa-l spalati.

In cazul in care alegeti sa folositi un betisor de bumbac, aveti grija sa nu-l bagati in canalul urechii deoarece exista pericolul sa deteriorate timpanul. Iata cateva exemple de diferite culori de ceara si ceea ce inseamna pentru sanatatea ta.

Galben, umed si lipicios

Acesta este cel mai comun tip de ceara la adulti. Textura umeda, lipicioasa ajuta la mentinerea canalului urechii departe de uscare si senzatia de mancarime.

Gri

Cerumenul gri, poate parea neobisnuit, dar daca il vezi pe betisorul de bumbac nu este nevoie sa te ingrijorezi.
Culoarea gri este, de obicei, doar rezultatul procesului de curatare naturala a urechii. Dar, in cazul in care ceara este uscata si fragila si ai o senzatie de mancarime poate fi un semn de eczema. Daca observati aceste simptome ar fi de preferat sa apelati la un medic specialist.

Galben pal

Aceasta culoare este cea mai comuna la copii. Copiii tind sa produca cerumen mult mai mult decat la adulti, dar pe masura ce imbatranesc aceasta productie scade treptat.

Lipicios si inchis la culoare

Daca cerumenul este mai inchis la culoare decat in mod normal indica faptul ca organismul este mai transpirat decat de obicei. Cu cat ceara este mai inchisa la culoare , cu atat creste probabilitatea ca aceasta sudoare in plus sa duca la mirosul corpului. In ciuda acestui fapt, sunteti inca complet sanatos.

Inchis si gros

Anxietatea si stresul poate provoca corpurile noastre sa produca mai mult cerumen; transpiratia abundenta poate duce, de asemenea, la o crestere de cerumen, care poate bloca canalul auditiv si poate provoca insuficienta temporara a auzului.
Daca observati ca cerumenul este intunecat si gros, ar trebui sa va asigurati ca va curatati urechile in mod regulat, pentru a evita orice problema. Este, de asemenea, un indiciu bun ca ar trebui sa eliminati stresul din viata voastra.

Uscat, alb si se cojeste

Acesta este un tip perfect normal si sanatos de cerumen. Oamenii care produc acest tip de ceara au cel mai adesea mai putin miros decat persoanele care produc cerumen intunecat.

Maro inchis sau negru

Cerumenul de culoare maro inchis sau chiar negru poate arata destul de infricosator. Dar, vestea buna este ca nu trebuie sa-ti faci griji. Culoarea inchisa poate fi doar rezultatul unei supradoze de ceara (se intampla atunci cand suntem stresati). Aceasta poate insemna, de asemenea, ca ceara a fost, pur si simplu, prea mult timp in ureche. Atunci cand este indepartat, contactul cu oxigenul il transforma intr-o culoare mai inchisa.

Umed si curge

Este normal ca cerumenul sa iasa din urechile noastre din cand in cand – este doar o parte a procesului de curatare naturala.
Dar, cand ceara se revarsa din urechi in cantitati mari si contine puroi sau sange , este semn ca ai timpanul perforat. In acest caz, solicitati imediat asistenta medicala.

Ceara sangeroasa

Cerumenul vechi poate arata uneori ca sange uscat. Daca observati acest lucru, solicitati asistenta medicala – acest lucru poate insemna ca aveti timpan perforat.
Dupa cum se poate vedea, cerumenul vine intr-o gama larga de culori si cele mai multe dintre ele arata ca suntem sanatosi. Asa ca data viitoare cand va curatati urechile, priviti mai atent la acel betisor de bumbac murdar. S-ar putea sa va provoace greata, dar este mai bine sa indentificati problemele si sa le rezolvati decat sa se ajunga la ceva mai serios.


galben pal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004776 (s)