News Flash:

Ceaiurile care iti mentin silueta in timpul iernii

25 Octombrie 2015
1169 Vizualizari | 0 Comentarii
suc silueta
Infuziile din flori si frunze de soccicoare sau mesteacan ard toxinele si colaceiide grasime.

Patru-cinci luni pe an cat dureaza sezonul rece, oamenii au tendinta sa treaca pe modul ”hibernare”, ceea ce inseamna ca se misca mai putin, dar mananca mai mult. Aici intervine roul ceaiului din plante, o bautura fierbinte care aleasa cu grija, poate ”topi” la propriu depozitele de grasime, potrivit doctorulzilei.ro.

Florile de soc, mai ceva ca o pilula de slabit

Iar spectrul plantelor cu efect de subtiere nu se limiteaza doar la frunzele de ceai verde. Florile de soc, spre exemplu sunt chiar mai bune:au o actiune usor laxativa, stimuleaza transpiratia si eliminarea substantelor reziduale din organism. De altfel, florile de soc sunt folosite ca remediu impotriva constipatiei si a bolilor de rinichi.

Nu trebuie trecute cu vederea ceaiurile din radacina de cicoare sau frunze de mesteacan. ”Prima contribuie la imbunatatirea digestiei si diminueaza apetitul, in timp ce mesteacanul este diuetic, depurativ si elimina excesul de apa din tesuturi”, detaliaza fitoterapeutul Andreea Dragomirescu, de la Centrul Naturist de Sanatate Steaua Divina.

Nu in ultimul rand, pe lista potiunilor calde care ne mentin greutatea sub control se regaseste ceaiul de ghimbir. ”Este foarte bun stimulent digestiv, amplifica arderile de grasimi si ajuta la digestia optima a alimentelor grele. In plus, elimina toxinele din corp”, explica fitoterapeutul.

Bune si macerate

Optional, plantele se pot consuma intre mese, dupa ce au fost macerate la rece timp de 5-7 ore (3 linguri de planta la un litru de apa plata sau de izvor) sau rasnite-pulbere, cate o lingurita luata cu apa de patru ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa. La fel de usorde introdus in dieta sunt si semintele de patlagina (psyllium), care se umfla in stomac dand senzatia de saietate: o lingurita de seminte se pun intr-o cana de ceai si se beau inainte de masa. De departe, cel mai bun moment pentru a incepe o cura de detoxifiere cu aceste plante, arata specialistul, este imediat dupa sarbatori, cu mentiunea ca fara o alimentatie cumpatata, ceaiurile nu pot face minuni.

 


soc cicoare mesteacan toxinele colaceii grasime hibernare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004958 (s)