News Flash:

Ceaiul de pelin: amar dar foarte sanatos

9 August 2018
223 Vizualizari | 0 Comentarii
pelin

Virtutile ceaiului de pelin erau cunoscute de greci inca din antichitate. De secole acest ceai a fost folosit ca tonic cu proprietati antiseptice, antispastice, carminative, antipiretice si vermifuge.
Pelinul este un arbust peren cu frunze verzi-argintii ce au un gust amar, fiind recunoscut chiar ca fiind cea mai amara planta de pe Pamant. Este cunoscut sub denumirea stiintifica de Artemisia absinthus si este creste in special in Europa, nordul Africii si vestul Asiei. Pelinul are proprietati halucinogene. Se pare ca Hemingway si Van Gogh datoreaza o parte a creativitatii lor viziunilor provocate de pelin.
Este cunoscut mai ales ca fiind folosit la fabricarea Absintului, lichiorurilor, a tincturilor si a altor produse alcoolice, dar sunt numeroase efecte terapeutice ale pelinului si beneficii pentru sanatate ale ceaiului de pelin.

Proprietatile ceaiului de pelin
Printre beneficiile ceaiului de pelin se numara proprietatile sale carminative, de aceea acest ceai poate fi folosit pentru tratamentul unor probleme gastrice, cum ar fi balonarea, flatulenta, indigestia, lipsa poftei de mancare, forme usoare de gastrita si dureri gastrice. Pelinul este una din plantele cele mai eficiente in tratarea si prevenirea multor probleme de ordin hepatic, inclusiv icterul si hepatita.
Ceaiul de pelin este eficient in detoxifierea organismului si stimularea sistemului imunitar. In plus, ceaiul de pelin este un excelent bun remediu impotriva viermilor intestinali si a altor paraziti deoarece pelinul contine substante fatale pentru acestia. O cana cu ceai de pelin sau una-doua linguri cu tinctura de pelin administrate zilnic timp de 2 saptamani sunt suficiente pentru a scapa definitiv de paraziti sau viermi intestinali.

Pelinul poate fi folosit de femei pentru reglarea ciclului menstrual. Totusi, femeile insarcinate si care alapteaza trebuie sa evite aceasta planta.
Ceaiul de pelin poate scade febra, reduce inflamatiile cailor respiratorii si imbunatateste starea pacientilor cu raceala si gripa.
Folosit sub forma de comprese, ceaiul de pelin este eficient in tratarea ranilor, a intepaturilor de insecte sau a altor probleme cutanate.

Modul de preparare al ceaiului de pelin
Pentru a prepara ceai de pelin adaugati o lingurita de frunze uscate si tulpini la o cana de apa clocotita si lasati sa infuzeze timp de 10-15 minute. Pentru a diminua gustul amar al infuziei, adaugati miere, zahar sau suc de lamaie. Pentru a beneficia pe deplin de proprietatile ceaiului de pelin este recomandat sa beti o cana de infuzie proaspat preparata de trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15-20 de minute inainte de masa.

Ceai de pelin – contraindicatii
Folosirea timp indelungat a ceaiului de pelin este asociata cu efecte secundare: ameteli, insomnie, varsaturi. De aceea nu utilizati acest ceai mai mult de 20-22 de zile. Ceaiul de pelin este contraindicat celor ce sufera de infectii intestinale sau afectiuni ale sistemului nervos. Este interzis femeilor insarcinate si a celor care alapteaza deoarece dauneaza sugarilor. sursa: frunza-verde.ro


pelin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018687 (s)