News Flash:

Ceaiul de ghimbir regleaza tensiunea arteriala si scade nivelul colesterolului rau. Iata si alte beneficii mai putin cunoscute

14 Noiembrie 2015
3087 Vizualizari | 7 Comentarii
ceai ghimbir
Scade nivelul colesterolului rau - Studiile recente arata ca ghimbirul scade nivelul colesterolului rau din organism, reducand riscul bolilor de inima. Contribuie la o buna circulatie a sangelui, printr-un complex optim de minerale si aminoacizi, eficient in lupta cu bolile cardiovasculare. In plus, aceasta planta intareste imunitatea organismului, printr-o combinatie de antioxidanti care, in paralel, se dovedeste eficienta si in lupta cu colesterolul si chiar in prevenirea cancerului.

Ghimbirul are efecte importante anti-ulcer comparabile cu ale multora dintre medicamentele eliberate pe baza de reteta si contine o substanta numita zingibain, care distruge parazitii si ouale lor. Extractele de ghimbir, testate in laborator, distrug o serie de paraziti, cum sunt cei din pestele crud, in decurs de 16 ore. De aceea, infuzia de ghimbir este indicata in tratarea bolilor parazitare.

In caz de indigestie si inapetenta, se amesteca parti egale de suc de ghimbir, lamaie si sare si se administreaza inainte de mese. Pentru afectiuni biliare amestecati doua parti de suc de ghimbir cu sapte parti lapte, apoi fierbeti pana scade la jumatate; adaugati zahar si beti inainte de culcare. Daca va confruntati cu dureri de stomac sau de intestine, se recomanda o infuzie din ghimbir uscat, amestecat cu ulei de ricin, sau un amestec de rasina si pudra de ghimbir.

Ghimbirul scade tensiunea relaxand vasele de sange ce inconjoara muschii, facilitand circulatia sanguina in tot corpul. Ajuta la prevenirea si tratarea greturilor cauzate de miscare si calmeaza ametelile.Ceaiul de ghimbir este excelent si pentru o buna circulatie a sangelui, previne formarea cheagurilor si ajuta la transportul oxigenului si asubstantelor nutritive catre toate organele vitale din corp, inclusiv catre penis (de unde si efectul afrodisiac). Aminoacizii si mineralele din radacina de ghimbir promoveaza de asemenea nivelul de eritrocite, drept urmare este reduc riscul de boli cardiovasculare.

Ceaiul de ghimbir ajuta in raceli si gripe

Putem sa apelam la efectele curative ale ghimbirului pentru a combate afectiunile respiratorii. Este deosebit de eficient in tusea expectoranta, prin curatarea plamanului, insa si in problemele respiratorii alergice, cum este astmul. Ceaiul de ghimbir ajuta in raceli si gripe prin inducerea transpiratiei si tonifica sistemul imunitar. In plus, are actiune expectoranta, fiind benefic pentru a scapa de tuse, bronsita, iritatii ale gatului. Un mod simplu de a face ceai de ghimbir este sa aduceti apa la fierbere, taiati cateva felii de ghimbir si lasati-le sa fiarba la for mic in apa pentru 10-15 minute. Ceaiul de ghimbir este extrem de eficient in tratarea racelilor datorita faptului ca decongestioneaza caile nazale superioare, umezeste muscoasa gatului, ajutand astfel la ameliorarea tusei, si favorizeaza expectoratia, care grabeste astfel procesul de vindecare.

Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili dusmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral in leucemii.Extrasele de ghimbir stimuleaza imunitatea prin cresterea activitatii timusului si splinei, precum si productia de fagocite. Si in cancerul de san este indicat consumul de ghimbir, care se pare ca ar inhiba invazia, motilitatea si aglutinarea celulelor canceroase.

Tulburari sexuale

Cercetatarile stiintifice efectuate asupra ghimbirului atesta faptul ca aceasta planta aromatica este utila persoanelor care sufera de tulburari sexuale. Potrivit specialistilor, efectul „viagra” al ghimbirului poate imbunatati viata sexuala, acesta actionand asupra organelor genitale, imbunatatind circulatia sangvina.

Reduce inflamatiile articulare si durerile reumatice

Ghimbirul reduce inflamatiile articulatiilor, fiind recomandat adesea in artrita reumatoida. De asemenea, daca beti o cana de ceai de ghimbir dupa ce ati depus efort fizic, puteti evita aparitia febrei musculare si a durerilor de incheieturi, in general. In cazul inflamatiilor locale, de tipul luxatiilor sau entorselor, compresele cu ghimbir fac minuni.

ghimbirul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (7)

generic name for plaquenil  | #51152
is erectile dysfunction curable plaquenil classification which erectile dysfunction drugs cost more
tadalafil  | #51168
what is tadalafil tadalafil 40 mg from india trandafil
cialis price  | #51984
cialis pills  | #52051
Segree  | #52638
www.candipharm.com  | #52793
MorrisLox  | #52896
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004958 (s)