News Flash:

Ceaiul de feriga elimina parazitii intestinali

20 Mai 2017
4035 Vizualizari | 0 Comentarii
parazitii intestinali
Feriga contine glucidemonoglucideamidon, uleiuri, glicozide, rasini, enzime, acid flavonic. Din cauza acestor compusi, planta are proprietati fitoterapeutice, fiind folosita pentru tratarea bolilor biliare si constipatiei.
Din frunzele de feriga se prepara un decoct care ajuta in calmarea durerilor la persoanele care sufera de artrita si reumatism.
Din radacina de feriga se obtinea o pasta care era un bun remediu impotriva teniei si se prepara astfel: se pisa radacina uscata de feriga se amesteca cu miere de albine si se lua cate o lingurita pe stomacul gol, dimineata. De asemenea se mai folosea un preparat – decoctul de radacina de feriga – care se realiza prin fierberea radacinei in apa. Si acesta era administrat in cantitate mica, dimineata, inainte de masa. Bolnavilor de astm li se recomanda sa bea decoct de rizom de feriga in loc de apa. Decoctul de rizom ajuta si in cazul durerilor de masele, el trebuia sa fie tinut in gura, in zona afectata.
Guta, reumatismul – Pentru calmarea durerilor se aplica pe articulatiile dureroase urmatorul preparat: se fierbe un rizom 15 minute intr-un litru de apa, apoi se marunteste prin sita. De asemenea ajuta si daca se fac bai cu apa in care s-a fiert radacina de feriga.
Picioarele inflamate – Se recomanda aplicarea de comprese reci cu decoct de radacina de feriga obtinuta in urmatorul mod: se fierbe un rizom proaspat intr-un litru de otet, apoi se marunteste prin sita. Aceste cataplasme ajuta persoanelor care au picioarele obosite sau inflamate.
Tratarea plagilor – Datorita proprietatilor dezinfectante ale plantei se spala plagile cu infuzia obtinuta din 10 g rizom fiert, timp de 10 minute, intr-un litru de apa.

feriga glucide monoglucide amidon decoct artrita reumatism
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007150 (s)