News Flash:

Ceaiul care mentine tensiunea in limite normale si este foarte benefic pentru plamanii fumatorilor

9 Decembrie 2014
1963 Vizualizari | 0 Comentarii
Ceaiul verde sau de hibiscus, ceaiul alb sau cel de musetel sunt sortimente care va ajuta sa reduceti grasimile din sange. Totodata, ele accelereaza metabolismul, ajutand la slabit, scrie doctorulzilei.ro. 

Pentru calmare, sunt recomandate ceaiurile de tei, lavanda, valeriana, coriandru, menta, fenicul, cele din fructe de paducel si cele din radacina de hamei.

Spre deosebire de cafea, ceaiul nu creste tensiunea si nu excita sistemul nervos. Si cardiacii pot beneficia de pe urma acestor „licori sedative”, deoarece ele iriga vasele de sange.

Vezi si: Cate beneficii poate avea banalul ceai de lamaie
 

Condimentetele pot completa gustul

Specialistii in nutritie recomanda ceaiurile fierte, in locul celor imbuteliate, pentru a evita excesul de calorii si zahar.

Dintre toate tipurile de ceai sunt considerate pure ceaiurile: verde, negru, alb oolong si pu-erh.

Pentru dimineata, este recomandat ceaiul negru, deoarece are cofeina si invioreaza, iar pentru restul zilei, puteti incerca ceaiul verde, un bun tonic pentru organism.

Pe acesta il puteti combina cu petale de trandafir, lamaie si condimente. Veti obtine un evantai intreg de arome. Ceaiurile pot fi condimentate cu piper, cuisoare si scortisoara, gustul fiind unul deosebit.

Benefic pentru plamanii expusi fumului de tigara

Obtinut din frunze fermentate, ceaiul negru contine cea mai mare concentratie de cofeina. Este benefic si pentru plamanii expusi fumului de tigara si reduce riscul producerii atacurilor cerebrale.

Vezi si: Cel mai sanatos ceai pentru copii
 

Despre ceaiul alb specialistii spun ca are cele mai multe proprietati anticancer si ca este bun pentru slabit, iar despre cel verde, ca previne infundarea arterelor, reduce riscul aparitiei bolilor de memorie si pe cel al atacurilor de inima.

De asemenea, studiile arata ca ceaiul verde poate fi de folos in tratarea problemelor cu vezica urinara, stomacul ori pancreasul.

Ceaiul pu-erh este obtinut din frunze imbatranite si fermentate. Un studiu realizat pe animale a demonstrat ca ceaiul pu-erh se asemana ceaiului negru si ajuta la scaderea greutatii si a nivelului de colesterol.

Spre deosebire de cafea, ceaiul nu contine grasimi. Cand cafeaua se incalzeste treptat, se elibereaza doi compusi, gasol si cafestol, care o fac mai buna la gust, dar si mai nesanatoasa, principalul risc fiind cresterea grasimilor din sange.

La ceai, nu exista acest risc. Ca indulcitor, mierea este cea mai buna solutie.

ceaiul verde hibiscus ceaiul alb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1375 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006840 (s)