News Flash:

Cea mai scazuta temperatura din această toamna: - 6 grade Celsius la Miercurea Ciuc

25 Septembrie 2014
834 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea mai scazuta temperatura din aceasta toamna, minus 6 grade Celsius, s-a inregistrat, joi dimineata, la Miercurea Ciuc, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Meteorologii spun ca la miezul noptii de miercuri spre joi temperatura a coborat la limita inghetului si de atunci a scazut continuu, la Statia Meteo Miercurea Ciuc fiind masurata, in jurul orei 6.30, valoarea termica minima de minus 6 grade Celsius.
Vremea a fost deosebit de rece in cursul noptii in tot judetul Harghita, minimele consemnate de meteorologi fiind de minus 4 grade Celsius la Joseni, minus 2,4 grade Celsius la Toplita, iar la Statia Meteo de pe varful Bucin valoarea termica minima masurata joi dimineata a fost de zero grade Celsius.
In municipiul Odorheiu Secuiesc, termometrele au indicat singura minima pozitiva din judetul Harghita, de un grad Celsius.
Mai multe scoli si gradinite din Miercurea Ciuc beneficiaza de incalzire, incepand de miercuri, dupa ce temperaturile au scazut foarte mult in ultimele zile, iar de joi se furnizeaza agent termic si in spitalele racordate la sistemul centralizat de termoficare.
Din partea asociatiilor de locatari din oras nu exista nicio solicitare pana in prezent, acestea amanand pe cat posibil sa ceara incalzirea apartamentelor din blocuri din cauza facturilor mari la intretinere, dar daca media temperaturilor diurne si nocturne scade sub 10 grade Celsius timp de trei zile, consecutiv, furnizarea agentului termic se va face din oficiu, in baza reglementarilor legale in vigoare.
In municipiul resedinta al judetului Harghita, temperaturile au coborat la pragul inghetului inca de la sfarsitul lunii august, cand in data de 29 a lunii mercurul din termometrele de la statia meteo au aratat zero grade Celsius, prima temperatura negativa, de minus 3,1 grade Celsius, fiind inregistrata in data de 18 septembrie.
Minima absoluta a lunii septembrie in Harghita, de minus 10 grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1977 in Miercurea Ciuc, iar maxima absoluta, de 33,8 grade, a fost consemnata de meteorologii din aceeasi localitate in anul 1952. Mediafax.ro

celsius
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1584 (s) | 34 queries | Mysql time :0.050730 (s)