News Flash:

Cea mai mare FANTEZIE sexuala. Una din doua femei ar face-o, dar multora le e RUSINE sa o spuna

27 Aprilie 2017
2071 Vizualizari | 0 Comentarii
fantezie
De multe ori, in intimitate ne simtim vulnerabili, inhibati, demni de etichetat sau de condamnat. Devenim prizonierii propriilor fantezii sau ne lovim de acele ganduri rigide pe care le tot tragem dupa noi. Specialistii cred insa ca fanteziile au rolul lor intr-un cuplu, dar doar daca sunt dorite de ambii parteneri.
„Pentru fiecare membru al unui cuplu, intimitatea poate insemna altceva. Tocmai din acest motiv, trebuie sa exprimam modul in care vedem lucrurile, dar sa ascultam si punctul de vedere al partenerului. Nevoia de intimitatea se comunica, se negociza, iar apoi se pune in practica”, precizeaza psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gandul.
Intimitatea poate tine de timp, de loc, de activitate. De aceea, coordonatele se stabilesc de catre cei doi parteneri. „Fanteziile intretin viata sexuala si o condimenteaza. Singura mare problema este cand unul dintre parteneri are o dorinta care nu corespunde nevoilor sau credintelor celuilalt. Orice fantezie care multumeste ambii parteneri poate fi pusa in practica. Apoi mai este si problema toxicitatii fanteziilor, pentru ca exista posibilitatea ca unele dintre acestea sa raneasca fizic sau psihic unul dintre parteneri. Avantajele constau in intensitatea trairilor sexuale ale celor doi. Dezavantajele pot fi multiple:
1. Se pot dezvolta adictii de alcool, de medicamente, de droguri, de jucarii sexuale.
2. Daca va fi depasita o limita, cum ar fi schimbul de parteneri, nu se mai poate reveni la normalitate.
3. Jucariile folosite intens pot provoca durere fizica.
4. Poate aparea trauma psihica. Partenerul poate crede ca el nu este de ajuns.
5. Se poate ajunge la divort, certuri, inselat”, adauga psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gandul.
De multe ori, o persoana complexata din punct de vedere sexual poate dezvolta o seama intreaga de afectiuni medicale sau psihologice. „Poate ajunge sa se planga de boli sau dureri care nu exista, se poate ingrasa sau slabi exagerat, poate avea probleme cu somul sau cu activitatile din societate.
Complexele sexuale ale femeii nu difera foarte mult de cele ale barbatului. In general, ele vin din traumele trecutului, dar conteaza si modul in care o persoana isi percepe imaginea de sine, gradul de cultura si de educatie. Sursa complexelor poate fi urmatoarea:
1. O stima de sine scazuta.
2. O familie de origine cu probleme, in care certurile si scandalurile sunt la ordinea zilei.
3. Lipsa comunicarii in cuplu sau o comunicare ce scoate la lumina doar partile negative, in dauna celor pozitive.
4. O imagine distorsionata despre felul in care arata sau despre modul in care gandeste sau ia decizii.
5. Prietenii toxici alaturi de care capata adictii, se incarca cu probleme si nu mai gaseste o forma  prin care sa se bucure de viata.
6. Problemele in cariera sau de sanatate.
7. Probleme cu greutatea, cu tenul, cu trasaturile generale ale fetei sau corpului.
8. O trauma majora suferita intr-o relatie de iubire sau prietenie.
9. Un accident ce a dus la mutilarea persoanei respective’’, mai spune Constantin Cornea.
Persoanele complexate sexual pot dezvolta numeroase afectiuni. anorexie, bulimie, tulburari ale somnului, anxietate, atacuri de panica, frigiditate etc.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005642 (s)