News Flash:

Cea mai delicioasa reteta: Papanasi cu branză de vaci

20 Ianuarie 2016
3588 Vizualizari | 0 Comentarii
papanas
Desert traditional, papanasii sunt o buna alegere in cazul unei mese de sarbatoare. Cu un continut ridicat de branza, sunt destul de calorici, dar sunt, de cele mai multe ori, alegerea oricarui iubitor de lactate.


Timp de preparare: 1h

Ingrediente


– 250 g branza de vaci

– 3 oua

– 200g faina

– 100 ml ulei

– 100 g zahar

– un praf de sare

– 1 lingurita de bicarbonat de sodiu (nestins)

– 1 plic de zahar vanilat si esenta de rom

Mod de preparare

1. Intr-un vas puneti branza de vaci maruntita si adaugati praful de sare.

2. Ouale se separa: galbenusurile intr-un vas si albusurile in alt vas.

3. Galbenusurile le adaugati peste branza maruntita bine si amestecati.

4. Albusurile le amestecati cu zaharul si le bateti spuma.

5. Pasul urmator este sa incorporati spuma obtinuta din albusuri si zahar cu galbenusurile si branza de vaci.

6. Ultima pregatire a compozitiei consta in adaugarea zaharului vanilat si a esentei de rom.

7. Curatati masa de lucru si presarati faina.

8. Impartiti compozitia in doua: din una veti modela cercurile mari (baza), iar din cealalta bilele ce vor fi deasupra bazei. Cercurile mari le puteti obtine prin intinderea unei foi de aluat si, cu ajutorul unui pahar, sa prelucrati formele initiale. Nu va ramane decat sa faceti scobitura centrala. Puteti proceda cum va vine mai bine.

9. Intr-o tigaie adaugati uleiul si lasati sa se incinga. Puteti testa daca uleiul este suficient de incins prin ruperea unei bucati din compozitie si plasarea ei in ulei, astfel, daca incepe sa sfaraie, inseamna ca e ok si puteti da drumul la treaba.

10. Coaceti formele pe ambele fete chiar daca papanasii “inoata” in ulei.

11. Scoateti formele pe o farfurie pe care ati pus un servetel care sa preia excesul de ulei, si puteti trece la amsamblarea lor.

12. Pe o farfurie puneti o lingura de smantana peste care veti adauga o baza mare/cerc, iar smantana si apoi amplasati bila peste smantana de pe baza mare. Peste bila turnati din nou smantana si plusul de aroma: dulceata.

Recomandari:

•    In compozitie puteti adauga si putina coaja de lamaie/portocala rasa.

•    De preferat este sa ii consumati in stare calda. sursa: Yve.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1036 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019518 (s)

loading...