News Flash:

Cea mai delicioasa dulceata de cirese amare

11 Iulie 2018
1349 Vizualizari | 0 Comentarii
cirese amare mare

Majoritatea retetelor recomanda sa se puna zahar 1:1, dar noua ne place dulceata de cirese negre amara, asadar am pus mai putin zahar si a iesit chiar pe gustul nostru. Inca mai am dulceata facuta in anul 2015 si care arata perfect, fara sa fi prins aer sau sa faca mucegai.

Aceasta reteta am invatat-o de la bunica. Imi amintesc cu drag de ciresul batran din gradina bunicii, care conform celor spuse de bunica, fusese plantat cu zeci de ani in urma de catre soacra ei. Ciresul avea peste 60 de ani si facea o data la 2 ani niste cirese grozav de bune, din care noi pregateam o dulceata delicioasa. Desi era o treaba "murdara" si migaloasa, o ajutam in fiecare an pe bunica sa pregateasca dulceata.

INGREDIENTE
6.7 kg cirese fara samburi (aproximativ 10 kg cu samburi)
3 kg zahar
2 lime
zeama de la o lamaie

 

MOD DE PREPARARE 
Speli ciresele, le scurgi bine de apa si scoti samburii. Noi i-am scos, cu ajutorul unui aparat special de scos samburii.

Cantaresti ciresele dupa ce scoti samburii si adaugi zaharul.

Lasi ciresele la rece cateva ore, sau peste noapte, si apoi le pui la fiert la foc mic. Dupa ce incepe sa clocoteasca, aduni spuma formata, de cate ori este nevoie. Pui o lingura cu dulceata pe o farfurie si o dai la rece. Daca se incheaga, inseamna ca este gata dulceata.

Cand incepe sa se lege compozitia, adaugi zeama de lamaie si cubuletele de lime si mai lasi sa fiarba 10-20 de minute. Eu am fiert dulceata timp de aproximativ 4 ore, la foc mic.

Torni dulceata in borcanele sterilizate, infiletezi capacele si rastorni borcanele cu capacul in jos, timp de 15 minute, apoi le aduci in pozitia normal, le acoperi cu o patura groasa si le lasi sa se raceasca lent.

sursa:bucataras.ro


dulceata mucegai
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1334 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006079 (s)