News Flash:

Cea mai buna metoda pentru a inmulti trandafirii – Tu stiai acest secret?

16 Martie 2018
1102 Vizualizari | 0 Comentarii
secret

Daca si voua va plac la fel de mult, ca si mie, trandafirii, va recomand sa cititi acest articol. Cum stiti deja, majoritatea gradinarilor inmultesc florile prin butasi, insa va garantez ca metoda lor nu se compara cu cea pe care urmeaza sa v-o prezint azi.

Daca ati consumat burrito, probabil ca sunteti deja familiarizati cu aspectul acestui tip de mancare, de provenienta mexicana. Totusi, nu vom consuma trandafirii, doar ne vom folosi de aceeasi tehnica, pentru a-i multiplica.

Vei avea nevoie de butasi si de ziar…

Butasii de trandafiri trebuie sa fie la fel de subtiri precum un creion si sa aiba o lungime de circa 20 cm. Mai departe, trebuie sa indepartezi frunzele si sa tai partea de jos a butasilor, exact sub mugur, iar pe cea de sus, la o distanta de aproximativ doi muguri.

Ai mare grija, deoarece butasii nu trebuie sa fie bolnavi sau sa aiba pete de mucegai, deoarece ii pot imbolnavi si pe ceilalti.

Ia apoi un ziar mare, o punga de plastic si apa. Strange butasii in manunchi si infasoara in ziar, astfel incat sa fie acoperit in totalitate.

Inmoaie burrito-ul obtinut in apa. Ia o carpa, inmoai-o in apa, stoarce-o bine si infasoara ziarul cu ea. Dupa ce ziarul s-a udat, indeparteaza carpa si pune burrito-ul intr-o punga de plastic.

Depoziteaza intr-un spatiu racoros.

In doar 4 saptamani, incep sa dea radacinile.

Verifica butasii din cand in cand, ca nu cumva sa sfoiegeasca. Daca se intampla asta, arunca orice butas sfoiegit sau bolnav, deoarece vor fi afectati si ceilalti.
Cand observi ca butasii au radacini, ii poti planta. Sadeste-i astfel incat sa ramana doar un singur mugur deasupra solului, restul trebuie sa fie in pamant. Acopera cu o punga sau o sticla din plastic. Nu uita sa uzi butasii si sa ii tii la umbra, mai ales atunci cand sunt temperaturi ridicate, scrie poatenustiai.ro.

Cand plantele incep sa creasca indeparteaza treptat punga sau sticla din plastic. Poti incepe cu descoperirea plantei timp de o ora, dupa care acoperi la loc, pana cand ajungi sa indepartezi definitiv stratul protector.


butasii trandafiri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006743 (s)