News Flash:

Ce trebuie stiut dspre vergeturi

9 Septembrie 2018
848 Vizualizari | 0 Comentarii
verg

Te duci frumusel la biroul unei agentii de turism, te interesezi de oferte si...bingo, alegi sa-ti petreci urmatoarele 7 zile pe o plajainsorita. Deja te imaginezi intr-un decor de vis sorbind dintr-un cocktail. Fericita, nevoie mare, iti faci din timp bagajul, ca nu cumva sa uiti ceva. A, nu-i mult... cam 3 genti.

Insa, uiti ce era esential: costumul de baie. Il probezi intai sa vezi daca mai e bun si...supriza, pe piele se intrezaresc niste striatii. Te uiti mai de aproape, zici ca poate e de la imbracaminte ori trebuie sa-ti faci ochelari. Te speli, te freci bine cu buretele de baie si din pacate nu se ia. Ce e domnule? Ce e? Vergeturi, asta este! Tragedie! Iti amani mini-vacanta si nu mai pleci nicaieri.

Multora dintre noi ni s-a intamplat macar o data in viata o situatie de genul acesta. Din pacate vergeturile nu pot fi tratate. Sau poate doar daca va abonati la un salon de infrumusetare. Partea buna a lucrurilor e faptul ca pot fi prevenite.
Haideti sa vedem impreuna de ce apar aceste vergeturi si ce vor de la viata noastra :)
 

Capcana intinsa de diete
Vrem cu toatele sa avem forme apetisante, sa ne cada barbatii la picioare, mai ceva ca mustele. Ah, si silueta de viespe e musai. Numai ca dorinta de a slabi mult si repede, venita din partea cuiva care nu stie ce presupune nutritia si se arunca cu capul inainte (la figurat, evident :) cade in capcana intinsa de diete.

Printre acestea se regasesc si dietele drastice. Ele iti fura privirea cu un mesaj ceva de genul: "Daca urmezi dieta X vei slabi 20 de kilograme in 7 zile!" Serios!? Nu, evident ca nu! Ce, asta ati crezut? Inseamna ca mesajul a avut efect. Ca sa distingeti o dieta de alta, trebuie sa fiti foarte atenti la ceea ce va propune autorul ei. In principiu o dieta care incearca sa va "ajute" sa slabiti mai mult de 1 kilogram pe saptamana este drastica. Daca nu va informati din start va asumati riscul ca pe viitor sa va imbolnaviti. Imi pare rau daca suna sumbru, dar asta-i adevarul.

Slabirea brusca urmata de ingrasare creste riscul aparitiei vergeturilor. Nimic mai simplu. Pielea este formata din fibre, care sunt elastice. In timp se subtiaza, iar unele dintre ele se rup. In zonele in care fibrele se rup, pielea devine subtire si uite asa apar vergeturile. Iata povestea aparitiei nesuferitelor de vergeturi. Pubertatea, caracterizata prin schimbari bruste ale greutatii, sarcina, va garanteaza aparitia vergeturilor.

Pe langa acestea se mai adauga si alimentatia nesantoasa (lipsitsa de nutrienti esetiali) si stresul, boala a societatii din ziua de azi. Data viitoare cand va sare in ochi o dieta, de care nu stiti mai mult decat numele, interesati-va in legatura cu principiile acesteia si nu va mai grabiti sa adoptati chiar orice dieta. Cu toate ca nu se trateaza, vergeturile pot fi prevenite. Great, isn't it :)?

Sfaturi
Suntem 77% apa si avem mare nevoie de ea. Motiv pentru care daca va hidrati asa cum trebuie, preveniti nesuferitele de vergeturi. Eh, si aici apare vechea problema: "Ce o fi mai bine sa consumam?" Apa, ceaiuri si sucuri naturale ar trebui sa se regaseasca printre preferintele voastre. Asa ca, zi de zi ar trebuie sa consumati cel putin 2 litrii de lichide pe zi. 

Ai ramas cu vergeturi dupa sarcina? Iata cateva remedii eficiente

Cafeaua este sanatoasa, mai ales daca nu exagerati cu numarul canilor, insa cafeina din ea creste riscul aparitiei vergeturilor. Si ca sa nu iesim din zona viciilor, indicat ar fi sa fumati mai putin sau daca se poate sa renuntati...definitiv! Dieta bogata in proteine, dar si antioxidanti (vitamina A, E siC) ajuta considerabil de mult. Mai da o mana de ajutor si alimentele bogate in zinc si siliciu (sfecla, orez brun, soia, legume cu frunze verzi si cereale integrale). Este bine de stiut ca astfel de alimente stimuleaza secretia de colagen. De asemenea, dieta voastra trebuie sa contine si acizi grasi esentiali (omega 3), acestia se gasesc in: seminte de in, peste gras (somon, sardine, ton) etc

Mare atentie la diuretice! Mai ales daca unele dintre voi le folositi deja. Incercati sa mancati sanatos, faceti mult sport si pe cat posibil sa va mentineti.


vergeturi sfaturi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005825 (s)