News Flash:

Ce trebuie sa stie o tanara inainte de a merge la ginecolog

8 Noiembrie 2015
3177 Vizualizari | 0 Comentarii
la ginecolog2
Ce ar trebui sa-l intrebi si ce-i mai important, ce te va intreba el? Faptul ca te gandesti la un consult ginecologic este foarte bine deoarece inseamna ca te intereseaza sanatatea ta. Alegerea unui medic ginecolog care sa iti inspire incredere este foarte importanta, iar pentru aceasta poti apela la recomandarile surorii mai mari sau a prietenelor.
Pregatirile pentru vizita la ginecolog.
Inainte ca medicul sa te consulte te va intreba unele lucruri generale astfel incat sa afle mai multe informatii despre tine.
Pentru aceste intrebari te poti pregati in prealabil:
varsta la care ai avut prima menstruatie
data ultimei menstruatii
durata menstruatiei
daca este insotita de dureri
boli de familie
Medicul ginecolog te va intreba de asemenea daca ai avut relatii sexuale si daca este cazul iti va recomanda o metoda contraceptiva potrivita. Un medic bun te va asculta cu rabdare, va raspunde la toate intrebarile si iti va clarifica orice nelamurire.
Dupa un scurt interviu preliminar...
consultul va fi pe scaunul ginecologic si va trebui sa te dezbraci de la mijloc in jos. Daca vrei sa te simti mai confortabil poti sa mergi imbracata in fusta.
Examinarea este scurta si nedureroasa.
Daca esti virgina doctorul te poate examina rectal sau prin vagin, in timp ce simultan apasa usor pe abdomen. Nu te vei simti confortabil insa ambele variante sunt scurte si nedureroase deci poti opta pentru oricare din ele.
Daca ai relatii sexuale...
medicul ginecolog iti va recomanda sa faci testul citologic Babes-Papanicolau. Acest test consta in prelevarea de mostre de secretie vaginala, dureaza doar cateva minute si nu este dureros. Este foarte important sa faceti acest test deoarece el ajuta la depistarea precoce a cancerului de col uterin.
Urmeaza examenul mamar.
Nu este obligatoriu insa cu siguranta recomandat. Va trebui sa stai in picioare sau culcat si cu mana si degetele ridicate. Medicul va examina in sensul acelor de ceasornic sanii si ganglionii limfatici axilari. Si ai trecut si de acest test!
Igiena personala inainte de examinare.
Cand mergi la medicul ginecolog trebuie sa fii fresh si sa porti lenjerie curata, in felul acesta te vei simti mult mai confortabil si vei evita situatii jenante.
Foarte important...
Incearca sa ai o relatie cat mai buna cu medicul tau ginecolog, daca ai incredere in el vizitele si examinarea vor fi mai putin stresante.
Esti principala responsabila de corpul si sanatatea ta, prin urmare nu uita ca vizitele la ginecolog trebuie sa fie anuale, sau in functie de alte recomandari!

consult ginecologic ginecolog menstruatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1445 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011307 (s)