News Flash:

Ce trebuie sa mancati de 2 ori pe saptamana pentru a tine la distanta diabetul, bolile de inima si cancerul

28 Mai 2015
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
la masa
Bolile de inima sunt cauza numarul unu de deces in lume. Cele mai intalnite sunthipertensiuneacardiomiopatia ischemica, tulburarile de ritm si deficientele valvelor. Asociate, toate aceste afectiuni conduc la infarct sau insuficienta cardiaca, potrivit doctorulzilei.ro.

Diabetul, este de asemenea o afectiune des intalnita-246 de milioane de oameni din intreaga lume sufera in prezent de diabet si se preconizeaza ca numarul acestora va atinge cifra de 380 de milioane pana in anul 2025. Conform specialistilor, 8.4% dintre romani sufera de diabet de tip I sau de tip II. Aceste statistici plaseaza diabetul printre cele mai intalnite afectiuni din tara noastra cu o evolutie in crestere din cauza stilului de viata modern.

Cat despre cancer, jumatate de milion de romani sunt afectati iar alti 70.000 afla anual ca au boala, potrivit estimarilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Dupa bolile de inima, tumorile maligne reprezinta cea de-a doua cauza a mortalitatii in Romania (17% din decese).

Cea mai buna modalitate de prevenire a acestor boli este alimentatia echilibrata. O noua cercetare arata ca persoanele care consuma de doua sau de trei ori pe saptamana nuci isi pot reduce riscul de a suferi de diabet de tip 2 cu aproape un sfert. Studiul efectuat pe aproape 140.000 de femei din Statele Unite ale Americii a aratat ca persoanele care consuma regulat portii mici de nuci se bucura de protectie impotriva acestei afectiuni ce ameninta sa se transforme intr-o epidemie la nivel global.

Femeile care consumau un pachet de nuci de 28 de grame de cel putin doua ori pe saptamana prezentau un risc cu 24% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 in comparatie cu femeile care consumau rar sau deloc nuci.

Cele mai noi rezultate au fost publicate in Journal of Nutrition, insa acest studiu nu este primul care indica efectul anti-diabetic al nucilor, alte cercetari aratand beneficii similare. Cu toate acestea, noua cercetare este una dintre cele mai mari studii care atesta ca un consum regulat de nuci poate preveni aparitia acestei boli.

Desi studiul a fost efectuat doar pe femei, este foarte probabil ca si barbatii sa beneficieze de acelasi efect.

Prevenirea diabetului nu este singurul beneficiu al nucilor. Acestea sunt bogate in acizi grasi sanatosi, despre care mai multe studii au aratat ca reduc inflamatia in corp si protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare, a cancerului si a artritei.

Mai mult,  un studiu efectuat anul trecut de experti de la Universitatea California a aratat ca tinerii cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani care consumau nuci in fiecare zi isi cresteau numarul de spermatozoizi si nivelul fertilitatii.

Un alt studiu, realizat de cercetatorii de la Universitatea Louisiana State, arata ca persoanele care consuma nuci isi reduc riscul de a deveni obezi. Persoanele care consumau diferite varietati, printre care migdalele, caju sau fistic prezentau o greutate mai scazuta, un indice de masa corporala mai mic si o circumferinta a taliei mai mica decat persoanele care nu mancau nuci. De asemenea, aceste persoane prezentau un risc mai mic de a suferi de probleme de inima, diabet de tip 2 si de sindromul metabolic. 

 


deces hipertensiunea cardiomiopatia afectiuni infarct diabet
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007192 (s)