News Flash:

Ce trebuie sa faci pentru accelerarea metabolismului?

2 August 2018
600 Vizualizari | 0 Comentarii
accelerarea metabolismului

Metabolismul nostru este mult mai complicat decat o simpla ecuatie si oamenii se gandesc la ce pot face pentru a avea un metabolism rapid, numai cu gandul la scaderea in greutate.

Este esential insa sa avem grija si de nutrienti, prin ceea ce alegem sa mancam, ca acestia sa se poata transforma in energie, pe care corpul nostru sa o poata consuma ulterior. Asadar, un metabolism rapid inseamna ca organismul functioneaza intr-un mod sanatos. Acestea fiind spuse, sunt cateva trucuri prin care iti poti mentine metabolismul intr-o stare sanatoasa, pe care le vom discuta.

1. Mesteca incet

Conform studiilor recente, iti poti stimula metabolismul prin simpla schimbare a modului in care mesteci mancarea. Acestea au aratat ca daca mesteci mancarea foarte incet poti pierde in jur de 10 calorii pe masa, ceea ce inseamna 2000 de calorii pe an in minus. Mestecatul incet este crucial pentru o digestie optima, iar aceasta la randul ei este cruciala pentru buna stare a sanatatii si te va ajuta sa ai un metabolism rapid.

De asemenea, ajuta si pentru mancatul constient. Cu siguranta ai auzit despre faptul ca dureaza 20 de minute pana ce creierul va receptiona ca te-ai saturat, nu? Acest lucru demonstreaza faptul ca persoanele care mananca mai incet au tendinta de a lua mai putin in greutate si de a consuma mai putine calorii decat cei care mananca repede. Un studiu din 2011 a demonstrat, de asemenea, faptul ca participantii care au mestecat fiecare aliment de 40 de ori au pierdut cu 12% mai multa grasime, in comparatie cu cei care au mestecat de 15 ori.

2. Consuma o cantitate optima de proteine

Alege sa consumi carne slaba, peste si oua, deoarece proteinele te vor ajuta si iti vor stimula metabolismul, multumita abundentei de fier, vitamina D si omega-3. Incearca sa te gandesti la metabolismul tau ca la o masina, astfel ca, daca il alimtenezi cu carburantul potrivit, va merge perfect. Metabolismul nostru este dependent de enzimele care faciliteaza reactiile chimice ce au loc in corpul nostru si acestea sunt create de proteine. Studiile au aratat ca odata cu cresterea cantitatii de proteine, creste si masa musculara, contribuind la un metabolism rapid.

3. Pentru un metabolism rapid incearca antrenamentul pe intervale de intentsitate

In urma unui studiu recent, s-a demonstrat faptul ca antrenamentul pe intervale de intensitate este mult mai eficient decat un antrenament constant de aerobic. Antrenamentul combina miscari precum diferite tipuri de sarituri si genoflexiuni, ce au un impact scazut, dar cu o ardere ridicata a caloriilor.

4. Consuma mai multe alimente antiinflamatoare

Atunci cand intampini probleme digestive sau te simti balonata, aceasta este doar o cale prin care corpul tau iti spune ca ceva nu este in regula. Ideal este sa incetezi in a mai numara caloriile si sa incepi sa consumi alimentele care iti fac bine. Rosiile, spanacul, migdalele si capsunile sunt alimente ideale antiinflamatoare.

5. Nu astepta pana ti se face foame

Chiar daca poate suna putin ciudat, metabolismul functioneaza cel mai bine atunci cand ai mese regulate, mici si dese. Foamea este un semn ca organismul tau are nevoie de calorii pentru buna functionare a metabolismului. Nu ar trebui niciodata sa simti senzatia de foame. Incearca sa consumi alimente sanatoase pe timpul zilei, precum migdale crude, fructe sau legume, pentru a mentine corpul intr-o stare normala pana la urmatoarea masa.

6. Transpira

Stim, nimanui nu ii place sa transpire, mai ales intr-o zi importanta. Insa, nu despre asta vom vorbi, ci despre sauna. Aceasta te ajuta sa scapi prin transpiratie, de chimicalele si toxinele din corp care sunt cunoscute pentru cresterea in greutate. Acestea pot conduce la stari de oboseala, pofte, alergii, obezitate si colesterol ridicat.

sursa: elle.ro


6 transpira
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006084 (s)