News Flash:

Ce trebuie sa faca o femeie daca are un miros vaginal urat

29 Aprilie 2016
2724 Vizualizari | 0 Comentarii
epilarea inghinala
Mirosul puternic, asemanator cu al pestelui si scurgerile cu consistenta branzoasa, de culoare alba, pot fi un rezultat al propriilor actiuni, drept pentru care ne-am propus sa facem putina lumina în ceea ce priveste cauzele care pot influenta mirosul zonei intime feminine.

De cele mai multe ori, mirosul zonei intime poate fi influentat de anumiti paraziti, care se transmit pe cale sexuala, cum este Trichomonas vaginalis, sau de bacterii care se dezvolta anormal în interiorul vaginului, scrie csid.ro.

Aceste infectii, ce au drept urmare secretii anormale si miros neplacut, sunt frecvente în cazul femeilor care folosesc în exces produse de îngrijire intima, cum ar fi sapunurile sau gelurile de dus, care modifica PH-ul natural din interiorul vaginului si pot dezechilibra nivelul bacteriilor sanatoase.
Lasate netratate, aceste infectii pot duce la afectiuni mai grave, precum boala inflamatorie pelvina sau infertilitate.

Din fericire, exista solutii pentru a evita astfel de situatii, cel mai probabil remediile din confortul casei si propriul discernamant fiind cele mai la îndemana, însa nu trebuie sa uiti ca vizita la medicul ginecolog este extrem de importanta.

Igiena, prima lectie care trebuie învatata

Igiena eficienta este esentiala pentru eliminarea mirosului vaginal neplacut, însa asta nu înseamna ca trebuie sa faci dus din 5 în 5 minute. Utilizarea sapunurilor parfumate, a gelurilor de dus cu diferite arome sau a altor produse de curatare intima poate dauna semnificativ florei bacteriene vaginale.
Specialistii recomanda folosirea unor sapunuri cu PH neutru, hipoalergenice, sau doar…apa. De asemenea, tine cont atunci cand mergi la toaleta: curatarea se face întotdeauna din fata spre spate, pentru a evita introducerea bacteriilor din zona anala în vagin.

Cand faci dus, usuca-te bine înainte de a te îmbraca, pentru ca materialele sintetice si umezeala nu fac casa buna si vor favoriza înmultirea bacteriilor. Si daca te afli  în “acea perioada” delicata din luna, alege absorbantele din bumbac organic 100%, care lasa pielea sa respire, evitandu-le pe cele parfumate care pot irita.

Parul pubian favorizeaza înmultirea bacteriilor

Nu trebuie sa fii zero! Insa, nu trebuie sa lasi lucrurile sa “creasca” necontrolat. Scurtarea parului pubian sau epilarea totala, daca esti mai îndrazneata, te poate proteja împotriva bacteriilor si ciupercilor care pot aparea în urma contactului cu îmbracamintea inadecvata sau ca urmare a transpiratiei abundente.

O baie calduta, un sapun usor si crema de ras sunt tot ce ai nevoie. Dupa epilare te poti masa cu putin ulei de bebelusi sau ulei de masline pentru a reduce iritatia.

Evita dusul vaginal!

Dusurile vaginale frecvente, sapunurile si gelurile de dus agresive nu fac decat sa distruga microorganismele sanatoase din interiorul vaginului (lactobacilii), avand drept urmare o infectie frecventa în randul femeilor, candidoza.

Dieta poate influenta mirosul intim

Pentru a evita instalarea mirosului neplacut al vaginului, trebuie sa stii ca dieta joaca un rol extrem de important. Asadar, consuma cat mai putina carne, grasimi, alimente procesate, ceapa, usturoi, alcool si renunta la fumat pentru ca toate acestea pot schimba în sens negativ microflora vaginala.

Nu uita, ai grija sa te hidratezi corespunzator, deoarece apa ajuta la eliminarea rapida a toxinelor din organism.

Sarcina, factor predispozant pentru miros vaginal neplacut

In timpul sarcinii, nivelul de estrogen creste foarte mult si astfel se poate dezvolta o afectiune numita leucoree, ce consta în scurgeri albe, apoase. De asemenea, pe parcursul sarcinii fluxul sangvin creste simtitor, ceea ce duce la producerea de mucus si scurgeri vaginale mai abundente.

Infectiile vaginale netratate în timpul sarcinii pot duce la complicatii majore, cum ar fi nasterea prematura, asadar consultati medicul pentru orice îngrijorare.

In plus, medicul ginecolog este singurul care poate prescrie tratamentul adecvat care nu doar ca te scapa de neplacutul miros al zonei, ci si de eventuale vaginoze bacteriene, vulvovaginite si alte tipuri de infectii.

Retine: nu esti singura care se confrunta cu aceasta problema si exista solutii! Trebuie doar sa te  informezi si doar asa vei simti o îmbunatatire a încrederii în sine, o viata sexuala mai relaxata si sanatate la cote maxime.

 


mirosul puternic lasate netratate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005182 (s)