News Flash:

Ce trebuie să facem pentru o CASA BINECUVANTATA! Sfaturile MAICII Magdalena

23 August 2016
1684 Vizualizari | 0 Comentarii
Maica Magdalena
„Rugati-va neincetat”, spune Sfantul Apostoi Pavel (I Tesaloniceni 5, 17). O casa este binecuvantata cand lucrul de zi cu zi este dus la implinire cu rugaciune.
Mancarea pregatita cu dragoste si rugaciune e binecuvantare pentru cei ce se impartasesc din ea. Ne putem ruga si in timp ce ne imbracam, spunand: „Doamne, imbraca-ma cu dreptatea Ta”. La iesirea si la intrarea in casa, putem sa ne rugam asa: „Doamne, binecuvanteaza intrarea si iesirea mea”. Se pot spune rugaciuni asemanatoare si pentru alte ocazii. Semnul crucii si o rugaciune de calatorie trebuie facute inainte de a pleca la orice drum.
Intr-una din zicerile Parintilor Pustiei, citim ca bucatele pregatite de un calugar erau foarte apreciate de frati. Fiind intrebat intr-o zi ce lucruri deosebite amesteca in felul lui de a gati, a raspuns ca nu era decat un fel de mancare cu linte fiarta. Numai dupa multe insistente a sfarsit prin a-si marturisi secretul, si anume ca la fiecare etapa de pregatire a mancarii spunea o rugaciune de pocainta.
Maica Magdalena – Sfaturi pentru o educatie ortodoxa a copiilor de azi

mancarea parintilor pustiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005814 (s)