News Flash:

Ce taxe vor fi reduse in 2018

27 Mai 2017
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
taxe 1
Romania isi va indeplini anul acesta tinta de deficit bugetar de 3% din PIB si este posibil ca avansul economiei sa depaseasca estimarea oficiala de 5,2%, sprijinita de majorarea salariilor si de reducerile de taxe, a declarat vineri ministrul Finantelor PubliceViorel Stefan, intr-un interviu acordat Reuters.


Planul Social-Democratilor aflati la guvernare de a continua anul viitor schema ampla de relaxare fiscala a provocat ingrijorarea Comisiei Europene (CE) si Fondului Monetar International (FMI).


„Cu siguranta vom introduce din ianuarie 2018 masurile de de relaxare fiscala mentionate in programul de guvernare”, a afirmat Viorel Stefan.
Acesta a adaugat ca Executivul vrea sa reduca anul viitor numarul contributiilor la asigurarile sociale de la noua la doar doua, pentru pensii si ingrijirea sanatatii, care vor totaliza 35%. In prezent, cele noua contributii totalizeaza 39,25% si sunt platite in comun, de angajati, si de angajatori.


De anul viitor, angajatorii nu vor mai trebui sa plateasca contributiile la asigurarile sociale in numele angajatilor, obiectivul fiind transferarea in intregime catre angajati.


Parlamentul este aproape de adoptarea Legii salarizarii bugetarilor, in urma careia angajatii din sanatate vor avea salariile brute mai mult decat duble, cei din educatie vor beneficia de majorarea salariilor cu 50%, iar alte categorii vor avea cresteri mai reduse.



Viorel Stefan sustine ca majoritatea cresterilor salariale vor reveni la buget sub forma de taxe.


Sursa: agerpres.ro

romania viorel stefan viorel stefan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005819 (s)