News Flash:

Ce subiecte au primit elevii la proba de limba romana a Bacalaureatului

22 August 2016
1311 Vizualizari | 0 Comentarii
bac in banca 1
Sesiunea de toamna a Examenului National de Bacalaureat 2016 a debutat astazi cu proba scrisa la disciplina Limba si literatura romana. Candidatii au avut de rezolvat subiecte diferite in functie de filiera, dar cu aceeasi structura si cu punctaj similar, in conformitate cu programa de examen in vigoare si cu modelele postate de Centrul National de Evaluare si Examinare pe site-ul oficial al ministerului. Pentru judetul Iasi s-au inregistrat 704 elevi inscrisi, dintre care doar 572 au fost prezenti la aceasta proba si 132 absenti, nici un elev fiind eliminat din examen.

Subiectul I (30 de puncte), include fragmente de text apartinand genului epic – "Noaptea de Sanziene" de Mircea Eliade, pentru filiera teoretica-profil real, filiera tehnologica, filiera vocationala-toate profilurile, cu exceptia profilului pedagogic, respectiv "Bordeiul din rezerva" de Gib. I. Mihaescu, pentru filiera teoretica-profil umanist si filiera vocationala-profil pedagogic. Cerintele formulate vizeaza intelegerea, explorarea si valorizarea textului narativ,  cu referire la componentele structurale si valentele expresive ale acestuia, precum si la nivelul lexical si semantic al limbii. 

Textul de tip argumentativ de la subiectul al II-lea (30 de puncte) le-a oferit candidatilor posibilitatea de a-si demonstra nu numai competentele specifice redactarii unei astfel de compuneri, cat si cultura generala, propriile pasiuni sau experientele de lectura referitoare la rolul comunicarii in relatiile de prietenie, respectiv la importanta emisiunilor culturale in societatea actuala. La subiectul al III-lea (30 de puncte), eseul de 600-900 de cuvinte solicita prezentarea temei si a viziunii despre lume si viata intr-un text poetic apartinand lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga sau Nichita Stanescu, respectiv Tudor Arghezi sau Ion Barbu. 

examenului national de bacalaureat iasi prezenti absenti genului epic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004413 (s)