News Flash:

Ce spune premierul Grindeanu despre finantarea proiectului "Timisoara Capitala Culturala Europeana"

20 Martie 2017
960 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara0
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sambata, ca inceperea finantarii proiectului Timisoara Capitala Culturala Europeana (CCE) 2021 depinde de stabilirea clara a sumelor care pot fi alocate de fiecare dintre partenerii implicati. 
''Inceperea finantarilor pentru proiectul de Capitala Culturala Europeana 2021 depinde de a stabili foarte bine prioritatile fiecarei autoritati - asa cum s-au angajat, fie ca vorbim de Primarie, de Consiliu Judetean si de Guvern -, sa se puna de acord in ceea ce finanteaza'', a spus Sorin Grindeanu la Timisoara. 
Acesta a subliniat ca stie toate lucrurile legate de angajamentul Guvernului trecut, numai ca aceste angajamente trebuie sa fie corelate, iar Timisoara este cea care trebuie sa vina cu sustinere clara pe anumite proiecte. 
''Consiliul Judetean s-a angajat si a si finantat pana acum alte proiecte si sigur, si Guvernul prin ceea ce a dat ca angajament anul trecut, doar ca lucrurile trebuie sa fie cat se poate de clare. Nu este un lucru foarte greu pe care il cerem'', a explicat premierul. 
Imediat dupa desemnarea Timisoarei drept Capitala Culturala Europeana 2021, primarul Nicolae Robu sustinea ca, pana in momentul de fata, pentru proiectele de CCE sunt certe sumele de 20 de milioane de euro de la Consiliul Local si 5 milioane de euro de la Consiliul Judetean, iar suma prevazuta in proiectul de Capitala este de 48,5 milioane de euro. 
''Pana la 48,5 milioane de euro mai este drum lung, 1,5 milioane de euro vor veni din bugetul UE, de la Guvernul Romaniei, 23 de milioane de euro. Noi incercam sa implicam si mediul privat in acest proiect si sa accesam si sume pe proiecte europene, pentru ca va fi nevoie de sume mult mai mari. Dar suma de 48,5 milioane de euro este suma angajata in proiect si trebuie consumata cu sfintenie'', spunea Nicolae Robu in septembrie 2016. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007212 (s)