News Flash:

Ce spune Grupa Sanguina despre sanatatea ta

25 Noiembrie 2016
1546 Vizualizari | 0 Comentarii
grupa sanguina
Termenul de grupa sanguina (sau grup sanguin) este folosit pentru a caracteriza sangele unui individ in functie de prezenta sau absenta unui antigen pe suprafata eritrocitelor acestuia. Desi aceste antigene sunt prezente si pe leucocite (nu si pe trombocite), in mod curent se considera ca doar eritrocitele prezinta importanta pentru stabilirea grupelor sanguine.
Datorita faptului ca reactia antigen-anticorp la care participa antigenele de grup sanguin si anticorpii lor specifici este una de aglutinare  antigenele se mai numesc si aglutinogene, iar anticorpii si aglutinine. In practica medicala curenta prezinta importanta sistemele AB0 si Rh. Restul sistemelor de antigene sunt utilizate in medicina legala, aplicatile lor cele mai importante fiind in stabilirea paternitatii si in diferite anchete de filiatie, insa in prezent aceste proceduri tind sa fie inlocuite de catre analiza ADN.
Importanta grupelor sanguine rezida in indicarea compatibilitatii sau incompatibilitatii dintre donator si primitor in cazul transfuziilor. Teoretic, compatibilitatea reprezinta situatia in care intalnirea antigenului de pe hematii cu anticorpi specifici este exclusa. Femeile care au grupa de sange A sunt mult mai fertile, dar sunt mult mai vulnerabile in fata cancerului la stomac. Cei care au grupa de sange 0 sunt in siguranta in fata atacurilor de inima, dar nu si in fata tensiunii arteriale ridicate. Persoanele cu grupa de sange B sunt mai predispuse catre cancerul pancreatic.
Exista patru grupe sanguine, A, B, AB si 0, cu RH negativ sau pozitiv. Mostenim grupa sanguina de la parintii nostri. Foarte multi cercetatori ascociaza grupa sanguina pe care o avem cu anumite probleme de sanatate. Asadar, iata ce ne comunica grupa de sange despre sanatatea noastra.
Grupa Sanguina A – feritilitate, dar predispozitie catre consumul de alcool
Persoanele care au grupa de sange A sunt vulnerabile in fata cancerului la stomac.
Femeile raman mai usor insarcinate, chiar si la varste mai inaintate. Riscul la cancer creste mai ales in cazul celor care fumeaza si consuma alcool in mod regulat. Se pare ca exista o afinitate aparte intre grupa sanguina A si dependenta de alcool. Oamenii cu aceasta grupa tind sa aiba un temperamant compulsiv.
Grupa de Sange B – risc mai mare de ulcer, dar un metabolism mai bun
Persoanele cu aceasta grupa sanguina sunt vulnerabile in fata cancerului pancreatic. In plus, sunt predispusi in a dezvolta probleme de memorie, dementa sau Alzheimer la o varsta mai inaintata. De asemenea, persoanele cu grupa de sange B pot dezvolta ulcere si infectii, dar metabolismul lor puternic le va veni in ajutor.
Grupa de sange 0 – fertilitate redusa si risc redus al atacurilor inimii
Persoanele care au grupa 0 de sange prezinta un risc scazut de atacuri ale inimii si cancer la stomac. Barbatii cu grupa sanguina 0 sunt predispusi la obezitate, iar femeile au mari probleme de fertilitate. Partea buna este ca acesti oameni sunt imuni la stres – chiar si dupa anumite traume, cortizolul lor – hormonul stresului- are un nivel destul de scazut.
Grupa de sange AB – au o vedere foarte buna, dar sunt predispusi la atacuri ale inimii
Femeile din aceasta grupa sanguina sunt mai vulnerabile in fata cancerului ovarian, iar femeile gravide, cu grupa AB, sunt predispuse in a avea o tensiune arteriala ridicata. In plus, oamenii cu aceasta grupa sunt vulnerabili in fata bolilor inimii, infarctului, problemelor digestive, cum ar fi gastrita sau boala Crohn.
Partea pozitiva este ca persoanele cu grupa sanguina AB sunt destul de puternice in fata stresului si nu au aproape deloc probleme cu vederea.
SURSA: www.allaboutbetterlife.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

grupa sanguina grupelor sanguine
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006110 (s)