News Flash:

Ce spune Adrian Nastase despre Brexit

30 Iunie 2016
1326 Vizualizari | 0 Comentarii
adrian na
Adrian Nastase trage un semnal dupa ce britanicii au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana.

Nastase spune ca Romania ar trebui sa-si planifice foarte binenegocierile care vor urma nu doar cu Marea Britanie, ci si cu celelalte state membre UE, si sa invete sa spuna "si NU in politica externa".

"In ceea ce priveste atitudinea noastra fata de Brexit, cred ca gresim ocupandu-ne doar de romanii care muncesc in Marea Britanie. Configuratia generala a UE se va schimba in urmatoarele luni. Trebuie sa stim ce vom cere. Astfel vom putea negocia. Si nu e vorba de negocieri cu britanicii, ci de cele cu ceilalti membri ai UE. Sediile structurilor UE din Anglia vor trebui relocate. Noi ce cerem? Se va pune problema programelor si a finantarilor. Ne pregatim sa vedem ce vulnerabilitati avem si cum putem sa le eliminam? Avem vointa de a iesi din siajul intereselor tarilor importante din Uniunea Europeana. Vom invata sa spunem si NU in politica noastra externa?", a scris, miercuri, pe blogul personal,Adrian Nastase

Tocmai de aceea, fostul premier, care este un bun cunoscator al diplomatiei externe, aduce in atentia fanilor sai un fragment din discursul lui Grigore Gafencudin 1929, ministru al afacerilor straine la acel moment. 

"In climatul actual din Europa, cred ca merita reamintite cuvintele lui Grigore Gafencu, din 1939, de dinaintea inceperii marii conflagratii mondiale. El incercase, prin vizitele sale in diferite capitale, sa convinga de importanta unui proiect european. Cele doua pagini de discurs le-am selectat din Cuvantarea pe care el a tinut-o, ca ministru de externe, in sedinta Adunarii Deputatilor, din 9 iunie 1939 („O politica vie si intelegatoare")", a mai scris Adrian Nastase.

romania negocierile marea britanie brexit adrian nastase europa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006260 (s)