News Flash:

Ce se intampla in organismul tau daca mananci zilnic 100 grame de sfecla rosie

16 Decembrie 2017
2892 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6516 RON (-0.0047)
USD: 3.8120 RON (+0.0044)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Sfecla rosie

Daca nu obisnuiesti sa consumi sfecla rosie, atunci trebuie sa stii ca acest aliment aduce numeroase beneficii organismului. Afla ce se intampla daca mananci 100 de grame de sfecla rosie pe zi.

Ce se intampla daca mananci 100 de grame de sfecla rosie pe zi

Tine sub control tensiunea arteriala. Daca vei consuma des sfecla rosie, atunci arterele se vor largi, iar pulsul se va micsora. In urma studiilor, specialistii au ajuns la concluzia ca sfecla asigura sanatatea sistemului circulator.

Reduce colesterolul rau din sange. In sfecla se gasesc fibre solubile, flavonoizi si betacianina. Betacianina este un element care ii ofera sfeclei rosii culoarea si mirosul caracteristic. Diminueaza nivelul colesterolului rau si nu ii permite sa se depuna pe artere. Este un aliment recomandat femeilor insarcinate deoarece contine acid folic. Acesta protejeaza bebelusii de anumite probleme grave. Este un aliment care le ajuta pe viitoarele mamici sa aiba energie.

Sfecla combate osteoporoza. In sfecla exista siliciu, care ajuta organismul sa asimileze calciul. Cel din urma asigura sanatatea oaselor si a dintilor. De aceea se poate consuma chiar si suc de sfecla rosie. Astfel, osteoporoza va fi prevenita si se asigura sanatatea oaselor.

Sfecla este un aliment recomandat si celor care sufera de diabet. Atunci cand au pofta de ceva dulce, cei care au diabet pot consuma putina sfecla rosie. Aceasta nu are un indice glicemic mare. In plus, nu contine multe calorii.

Este eficienta in tratarea anemiei. Sfecla este o sursa importanta de fier, care te ajuta sa combati anemia. Este un aliment recomandat in cazul oboselii. Contine nitrati care largesc arterele si astfel oxigenul se poate raspandi in tot corpul. In plus, fierul din sfecla ajuta corpul sa devina mai rezistent. Asadar, sfecla rosie este un aliment care aduce numeroase beneficii organismului. O poti include in alimentatia ta zilnica.

Citeste si cum sa slabesti cu dieta cu sfecla rosie

Toata lumea stie deja cat de benefica este sfecla rosie pentru sanatatea intregului organism, iar daca nu ai aflat deja, trebuie sa o incluzi chiar de astazi in alimentatia ta. Mai multe studii stiintifice au ajuns la concluzia ca sfecla rosie este un aliment extraordinar, care lupta cu dementa, cu bolile de inima si cu hipertensiunea arteriala. In plus, sfecla stimuleaza oxigenarea muschilor, iar daca mergi la sala, atunci trebuie sa o consumi inainte si dupa fiecare antrenament, iar dieta cu sfecla rosie de scapa de 5 kilograme in numai 10 zile.

Si in domeniul frumusetii este folosita cu succes si o poti includecu succes in mastile de fata naturale. Pe langa antioxidanti, sfecla rosie este extrem de bogata in vitamine importante pentru buna functionare a organismului. Printre ele, vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic, dar si fibre, magneziu, fier, cupru si fosfor. Iar daca nu stiai, sfecla rosie are cea mai mare cantitate de vitamina K continuta de o leguma.

Sucul proaspat de sfecla rosie are efect antiinflamator si este un remediu perfect pentru starile de epuizare fizica. Pentru efectul sau energizant, sucul de sfecla rosie este recomandat sa fie consumat dimineata, la micul dejun.
Persoanele cu tulburari ale tiroidei pot consuma cu incredere sfecla rosie, caci are o cantitate importanta de iod.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018211 (s)