News Flash:

Ce se intampla in organism daca mananci zilnic 6 curmale

23 August 2017
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
curmale 3
Te-ai intrebat vreodata ce s-ar intampla daca ai incepe sa mananci zilnic curmale? Probabil ca nu. Majoritatea oamenilor nu stiu prea multe despre beneficiile curmalelor pentru sanatate, insa aceste fructe mici sunt uimitoare si nici nu trrebuie sa consumati foarte multe. Sunt suficiente 6 curmale pe zi ca sa vedeti cum sanatatea se imbunatateste. Iata ce pot face curmalele pentru tine

Sursa de nutrienti importanti

Curmalele contin un procent ridicat de zaharuri, fibre si antioxidanti. Aceste fructe sunt o sursa importanta de minerale (fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc, fosfor, seleniu si fluor) si vitamine (vitamina A, complexul B, vitamina K).

Imbunatatesc digestia

Curmalele sunt excelente pentru sanatatea digestiva. Sunt un laxativ natural, trateaza diverse tulburari intestinale, ajuta la mentinerea unei flore intestinale normale. Gama larga de aminoacizi prezenti in aceste fructe neutralizează hiperaciditatea sucului gastric, prevenind astfel arsurile.

Curmalele sunt bogate in fibresi s-a dovedit faptul ca reduc riscul de cancer de colon si sunt recomandate in tratamentul hemoroizilor.

Calmeaza durerile si ajuta in caz de inflamatii

Curmalele sunt foarte bogate in magneziu, care este un antiinflamator. Studiile au aratat ca acest mineral poate ajuta la reducerea inflamatiei arteriale si scade riscul de boli de inima, precum si o serie de alte inflamatii, cum ar fi Alzheimer, artrita si multe altele.

Reduc hemoragia de dupa nastere si depresia 

Unele experimente au evidentiat intarirea musculaturii uterine ca urmare a consumului de curmale. Acest lucru este benefic in special in ultimele luni de sarcina. Cercetarile au constatat o legatura intre curmale si o reducere a hemoragiei postpartum. 

Curmalele sunt un beneficiu real pentru femei atat in timpul sarcinii cat si in perioada de alaptare. Ele ajuta la diminuarea depresiei postpartum si imbogatesc laptele cu substante care cresc rezistenta copilului la diverse boli.

Reduc tensiunea si riscul de accident vascular cerebral

Magneziul si potasiul din curmale fac din aceste fructe aliatul tau cand vine vorba de scaderea tensiunii arteriale. De asemenea, curmalele pot reduce riscul de accident vascular. Studiile au aratat ca potasiul are poate scadea riscul unui AVC cu 40%. 

Ajuta creierul sa functioneze mai bine

Curmalele au gustul dulce datorita prezentei de fructoza si glucoza, cea mai buna hrana pentru creier. Persoanele ocupate cu munca intelectuala ar trebui sa consume zilnic curmale, ce sunt bogate si in vitamine din grupul B. Studiile au aratat ca atunci cand aveti in organism suficienta vitamina B6, creierul functioneaza mai bine. Asta inseamna o crestere a puterii de concentrare, dar si stimularea capacitatii de memorare.

imbunatatesc digestia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005229 (s)