News Flash:

Ce se intampla in corpul tau dupa ce inghiti 3 boabe de piper dimineata, pe stomacul gol

25 Ianuarie 2018
1216 Vizualizari | 0 Comentarii
piper

Piperul ajuta digestia datorita chavicinei, o rasina picanta care are rolul de a mari productia de saliva. Are o actiune dezinfectantasi analgezica locala ceea ce il face util in lupta cu boli precum bronsita, laringita, raceala, scrie ele.ro.

Piperul este un antibiotic si un antiparazitar intestinal, care reduce fermentatiain stomac. Daca ai deja probleme intestinale si vrei sa le calmezi, asociaza piperul cu coriandrul, ghimbirul si curcumasi vei obtine un cocteil puternic dezinfectant.

Cand esti la dieta, piperul da gust mancarurilor fade, lipsite de grasimi, ajutandu-tesa suportimai bine noile reguli alimentare. In plus, inclus in dieta zilnica, piperul negru are rolul de a stimula arderea grasimilorsi de a accelera metabolismul.

Cum incluzi piperul in alimentatia ta pentru a slabi

Inghite cate 3-4 boabe de piper inainte de fiecare masa sau bea 3-4 cani cu infuzie de piper pe zi.

Prepara infuzia de piper astfel:
Toarna o ceasca de apa clocotita peste 3-4 g de boabe de piper. Lasa-le la infuzat 15-20 de minute, acoperind vasul cu un capac, apoi strecoara.

ATENTIE! Aceasta dieta este contraindicata persoanelor care au afectiuni digestive sau renale.

Ce nu stiati despre piperul negru

Un varf de piper negru, se adauga la aproape orice fel de reteta culinara. Folosit in trecut ca moneda de schimb si oferit zeilor drept jertfa, piperul este unul din cele mai populare condimente si este disponibil pe tot parcursul anului.

Piperul negru este fructul plantei de piper, o vita lemnoasa fina care poate atinge 10 metri in lungime in zonele tropicale. In primii 3-4 ani, piperul apare ca o grupare de flori mici albe, apoi se dezvolta in fructele cunoscute sub numele de boabe de piper.

Acest condiment ofera organismului multe beneficii:

Piperul negru are efect antioxidant si antibacterian care promoveaza starea de sanatate a tractului digestiv. Acesta imbunatateste digestia si mentine sanatatea intestinala.

Piperul negru are proprietati diaforetice si diuretice.

Acesta stimuleaza descompunerea celulor grase, reduce continutul de grasimi mentinandu-va supli si oferindu-va energie.

Este de ajutor in cazurile de tuse, raceli si amelioreaza simptomele sinuzitei.

Extractele de piper sunt utile pentru persoanele care doresc sa renunte la fumat si diminueaza simptomele de sevraj.

Un alcaloid ce se gaseste in piper si este numit piperina este responsabil cu amplificarea biodisponibilitatii unor substante nutritionale sau medicamente si are de asemenea, proprietati anti-cangerigene.

Piperul negru poate ajuta la tratarea unor afectiuni ale pielii si reduce susceptibilitatea de a dezvolta cancer de piele, care este cauzat de expunerea in exces la radiatiile ultraviolete.

Acest condiment lupta impotriva cariilor dentare si poate calma durerile de dinti.

Poate fi folosit ca antidepresiv natural si incurajeaza absorbtia de substante nutritive cum ar fi seleniu, vitamina B, curcumina, si beta-caroten in toate tesuturile organismului, imbunatatind astfel starea generala de sanatate.

Piperul negru ajuta la reducerea inflamatiilor si stimuleaza pofta de mancare, aspect important in cazul persoanelor anorexice si a persoanelor cu tulburari de alimentatie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006451 (s)