News Flash:

Ce se intampla daca nu te speli pe dinti

17 Iunie 2017
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
spalare
Este important sa te speli pe dinti. De asemenea, trebuie sa stii ca este foarte important si sa îti cureti limba. Afla ce se poate întampla daca neglijezi igiena cavitatii bucale.

1. Apare respiratia neplacuta. Este o problema des întalnita în cazul persoanelor care nu au grija de igiena cavitatii bucale. Dacteriile de pe limba sunt reponsabile pentru aparitia acestei probleme. Ele apar pe limba si chiar reusesc sa se înmulteasca. Drept urmare, apare mirosul neplacut. Trebuie mentionat faptul ca unele bacterii se gasesc si în spatele limbii. Sunt mai greu de înlaturat din acea zona. Însa, o igiena corecta poate duce la înlaturarea acestora.


2. Gustul alimentelor va fi diferit. Daca limba nu este curatata asa cum trebuie, atunci alimentele nu vor mai avea acelasi gust. Asta pentru ca pe limba raman bacterii, resturi de mancare, precum si unele celule de piele moarta. Drept urmare, papilele gustative îsi vor pierde sensibilitatea.

3. Limba nu va mai avea aceeasi culoare. Acest lucru se înttmpla pentru ca pe papilele gustative raman culori ale unor alimente sau bauturi consumate. Nu este un motiv de panica. Acea culoare mai întunecata va disparea dupa ce cavitatea bucala va fi curatata asa cum trebuie.


4. Pot sa apara unele infectii. Daca nu îti vei curata corespunzator limba, atunci ciupercile de la nivelul ei se vor înmulti. Drept urmare, limba va începe sa aiba o culoare alba. Dar, cu medicamentele corespunzatoare si cu o igiena asa cum se cuvine, infectiile vor disparea, la fel si ciupercile care au dus la aparitia lor.


5. Parodontoza este o alta problema care poate sa apara din cauza igienei bucale dificitare. Microbii de pe limba ajung în sange. Drept urmare, apare gingivita, care este o inflamatie la nivelul gingiilor, si, din cauza acesteia, se ajunge într-un final la parodontoza.


dinti cureti limba
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006109 (s)