News Flash:

Ce se intampla daca gatesti in folie de aluminiu? Este foarte periculos!

3 Septembrie 2017
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
folie de aluminiu
Folia de aluminiu este foarte utila in bucatarie si multa lume o foloseste atunci cand vrea sa faca peste sau legume la cuptor. Cu ajutorul ei preparatele se inabusa si raman suculente, fara sa se usuce prea mult in timpul coacerii. Insa, un lucru pe care trebuie sa-l cunosti este legat de faptul ca aluminiul din folie poate sa patrunda in alimentele preparate in acest fel, avertizeaza specialistii de la iflscience.com.

Potrivit specialistilor, aluminiul se intalneste in foarte multe ustensile si vase pentru gatit, insa nu reprezinta un pericol mare pentru sanatate. In schimb, prin folosirea foliei de aluminiu pentru a face diverse preparate la cuptor riscul de a ingera o cantitate mai mare de aluminiu este unul foarte mare. Astfel ca atunci cand este introdus la caldura, s-a demonstrat ca aluminiul trece mult mai usor in alimentele preparate. 

Atunci cand este vorba despre o cantitate mica de aluminiu, corpul nostru este astfel conceput incat reuseste sa o elimine fara sa existe riscuri pentru sanatate. Insa, din cauza faptului ca regasim aluminiu in multe surse (inclusiv in antiperspirante, alimente conservate, branzeturi, ceai, condimente, medicamente), daca mai utilizam si folia de aluminiu foarte des la gatit specialistii avertizeaza ca organismul nostru este bombardat de o cantitate mult prea mare de aluminiu care ne afecteaza sanatatea.

Numeroase studii au evidentiat faptul ca in tesutul cerebral al persoanelor afectate de maladia Alzheimer se regaseste o cantitate ridicata de aluminiu.

Astfel ca s-a tras concluzia ca o expunere constanta la o cantitate mare de aluminiu poate sa reprezinte un factor de risc pentru Alzheimer.

Un alt efect nociv pe care il are aluminiul pentru sanatate este acela ca dauneaza in special persoanelor care au probleme legate de sistemul osos si renal, arata un studiu citat de US National Library of Medicine National Institutes of Healt.

O alta cercetare care a aparut in publicatia medicala sciencedirect.com arata ca aluminiul impiedica dezvoltarea celulelor cerebrale.
Potrivit unui studiu, atunci cand gatesti alimentele in folie de aluminiu s-a demonstrat ca acesta ajunge intr-o cantitate mult prea mare direct in alimentele preparate si ca mai apoi este ingerat in corp. De asemenea, prin folosirea unor alimente acide, cum ar fi lamaia sau sucul de rosii, concentratia de aluminiu care ajunge in alimentele preparate in folie va fi una si mai ridicata. S-a constatat ca aceste alimente acide declanseaza un proces care permite dizolvarea aluminiului si patrunderea lui in alimente.

Cele mai bune alternative la folia de aluminiu

Este recomandat sa folosesti foaia de copt pentru a impacheta pestele sau legumele introduse la cuptor. De asemenea, vasele din ceramica si yena sunt potrivite pentru a gati la cuptor. 

bucatarie peste folie aluminiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005407 (s)