Mamaliguta cu branza si smantana este una dintre retetele traditionale romanesti foarte apreciate de turistii straini. Insa, putini stiu la ce riscuri se expun.
Nutritionistul Cristian Margarit analizeaza una din cele mai delicioase preparate specifice bucatariei traditionale romanesti: mamaliguta cu branza si smantana
Nutritionistul a detaliat cate calorii contine traditionala mamaliguta cu branza si smantana. Este traditionala, usor de preparat, delicios, dar si plina de calorii.
Mamaliga: 150kcal/100g (depinde evident de cantitatea de apa folosita)
Branza de burduf: 370kcal/100g
Smantana: 300kcal/100g
Oul: vreo 70 pe bucata
Se propun si variante “light” cu branza degresata si iaurt in loc de smantana, dar este posibil ca per total indicele glicemic sa creasca (pana la urma porumbul e o sursa majora de carbohidrati, complecsi, ce-i drept), generand o senzatie de foame mai puternica si poti sfarsi mancand in ziua respectiva chiar mai multe calorii decat daca ai manca branza grasa si smantana, dar cu o cantitate mai mica de mamaliga, scrie Cristian Margarit, potrivit Vocea Transilvaniei.
Comentarii (0)