News Flash:

Ce sanctiune au primit politistii din Gorj dupa ce au fost filmati in timp ce jucau ping-pong in timpul serviciului

9 Decembrie 2016
934 Vizualizari | 0 Comentarii
politie6
Cei doi agenti filmati, in octombrie, in timp ce jucau, in timpul serviciului, tenis de masa intr-un bar din comuna gorjeana Berlesti, au primit doar o atentionare, iar unul din ei declara: ”Nu este un capat de tara ca am dat cu paleta in minge de doua ori”.
Cei doi agenti din cadrul Sectiei de Politie Rurala Stoina, filmati in uniforma in timp ce jucau tenis de masa intr-un bar din comuna Berlesti, au fost atentionati, in urma cercetarii disciplinare, masura nefiind inclusa in categoria sanctiunilor disciplinare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui raspuns remis la solicitarea MEDIAFAX de catre Inspectoratul Judetean de Politie Gorj, in urma audierilor celor doi politisti si a martorilor s-a stabilit ca agentii sa primesca doar o atentionare, intrucat anterior nu au avut alte abateri.
”In urma cercetarii prealabile a celor doi politisti, care a fost dispusa de conducerea institutiei in scopul stabilirii abaterii disciplinare, cu privire la cauzele si imprejurarile concrete in care aceasta s-a produs, s-a stabilit masura atentionarii politistilor, masura ce are caracter administrativ preventiv”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj, Andrei Lazar.
Astfel, agentii isi vor incasa salariul integral.
”Totul a durat in jur de 10 minute, iar politistii respectivi nu au avut alte abateri si si-au indeplinit sarcinile de serviciu exemplar. Atentionarea nu ii afecteaza cu nimic, dar, in cazul in care savarsesc o abatere disciplinara ulterior, se ia in calcul si aceasta atentionare”, a adaugat purtatorul de cuvant al IPJ Gorj.
Unul dintre politistii cercetati disciplinar este seful Postului de Politie Berlesti, Gheorghe Mihuti, care a depus recent o cerere de pensionare.
Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX: ”Asta e, a fost o scapare, s-a intamplat, nu am omorat cap de om, ce-am facut? Asta este! Viata sufera si bune si rele, le iei ca atare.Voi iesi la pensie cand va fi cazul. Am gresit, totusi nu este un capat de tara ca am dat cu paleta in minge de doua ori, ce-am facut? Nu cred ca e un caz atat de grav, ca s-a mediatizat timp de o luna. Multa lume greseste mai grav ca noi”.
In octombrie, doi agenti din cadrul Sectiei de Politie Rurala Stoina au fost filmati, in uniforma, in timp ce jucau tenis de masa, intr-un bar din comuna Berlesti, iar Inspectoratul de Politie al Judetului Gorj a anuntat ca a inceput o ancheta in acest caz.
In urma audierilor celor doi politisti si a martorilor, reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Gorj anuntau ca vor dispune primele masuri, astfel ca agentii riscau sa primeasca de la cea mai mica sanctiune - mustrarea scrisa - la diminuarea salariului cu 5 pana la 20 de procente, pana la destituirea din Politie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005474 (s)