News Flash:

Ce poti sa faci cu un carlig de rufe. Numarul 4 mi se pare WOW!

18 Februarie 2018
2240 Vizualizari | 0 Comentarii
carlige de rufe

Carligele de rufe sunt accesorii ieftine si foarte utile in orice gospodarie. Pe langa prinderea rufelor pe sarma pentru uscat, aceste carlige banale pot fi folosite in multe alte moduri, de la cele de reminder la cele decorative.

1. Reminder pentru o rufa cu o pata speciala
Daca iti patezi o haina si nu ai timp sa te ocupi de ea imediat, pune-o in cosul cu rufe si prinde un cleste pe ea. Cand vei incepe sa speli rufele, clestele iti va aminti ca acea haina necesita o atentie speciala.

2. Fixeaza o fata de masa
Daca iei masa in curte si vantul iti impinge fata de masa, fixeaza-o de margini cu niste carlige de rufe, in partea de sub masa.

3. Realizeaza un panou in bucatarie
Una dintre cele mai atractive modalitati
de a da un aer familiar si cald unei bucatarii este sa ai un panou informational pe perete. Poti prinde diverse panglici si snururi pe care sa prinzi apoi felicitari, biletele, suveniruri, mesaje etc. Fa o lista cu necesarul de cumparaturi si prinde-o cu un carlig de rufe pe panou.

4. Aprinde focul si bate un cui in siguranta
In unele situatii, cand vrei sa aprinzi focul exista riscul sa te arzi daca nu folosesti un prelungitor de la degetele tale pana la locul in care va arde focul. Este cazul lumanarilor, sobelor, semineelor etc. Poti prinde un chibrit intr-un carlig de rufe astfel incat sa-ti protejezi mana. Un cui prins cu un carlig de rufe este o metoda mai sigura de a-l bate cu ciocanul in perete.

5. Ataseaza biletele pe cabluri
Daca ai o multime de cabluri si nu reusesti sa lipesti o eticheta in jurul lor cu denumirea fiecaruia, foloseste-te de un biletel simplu pe care il prinzi cu un carlig de rufe. Ai grija, insa, ca acesta sa nu stranga prea tare cablul.

6. Scoate toata pasta de dinti
Cand vrei sa folosesti toata pasta de dinti din tub, un carlig de rufe poate sa-ti fie de ajutor pentru a intinde si a fixa cat mai bine acel tub.

7. Inchide pungile
Exista pe piata clesti special conceputi pentru bucatarie, insa nu este obligatoriu sa-ti cumperi un astfel de accesoriu cand ai carlige de rufe. Impatureste deschizatura unei pungi cu chipsuri pe care ai inceput-o si prinde-o cu un carlig de rufe pentru a ramane inchisa pana data viitoare cand ai nevoie de ea. Acelasi lucru poate fi facut si cu alimentele din frigider care trebuie sa fie depozitate in pungi inchise.

8. Foloseste carligele ca agrafe
Daca ai mai multe teancuri de foi pe care vrei sa le imparti dupa anumite criterii, uneori agrafele nu sunt indeajuns. Foloseste carlige pentru a prinde un teanc mai gros si a-l separa, astfel, de restul hartiilor.

9. Fixeaza hainele pe umeras
Hainele din dulap tind sa alunece, uneori, de pe umeras. Este cazul esarfelor, cravatelor si lucrurilor care aluneca usor. Fixeaza-ti esarfele cu ajutorul unor carlige de rufe si acestea nu vor mai cadea niciodata cand vrei sa scoti umerasul din dulap.

10. Organizator saptamanal
Daca ai un anumit lucru de facut in fiecare zi a saptamanii, ia 7 carlige de rufe si scrie pe ele zilele saptamanii. Apoi ataseaza obiectul relevant pentru acea activitate pentru a-l avea in fata in fiecare zi.

11. Realizeaza obiecte de decor
Coloreaza carligele de rufe in aceeasi culoare si prinde-le de marginea unei oglinzi cu rama de lemn, de jur imprejur, ca razele soarelui. Vei obtine un efect remarcabil si o piesa inedita de decor.

12. Protejeaza cartea
Prinde carligele de-o parte si de alta a cartii de retete. Nu va mai fi nevoie sa atingi hartia cu mainile murdare.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004697 (s)