News Flash:

Ce pateste corpul tau atunci cand te abtii de la urinat? Te poti imbolnavi grav, riscurile sunt mari!

25 Ianuarie 2018
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
toaleta

In momentul in care te abtii de la urinat, in vezica ta se acumuleaza toxine care ar fi trebuit sa fie eliminate. In cazul in care raman mai mult timp in vezica, pot duce la dezvoltarea unor infectii. Nu exista om care sa nu se fi abtinut macar o data de la urinat. De cele mai multe ori se intampla asta fiindca nu exista nicio toaleta in apropiere sau o anumita sarcina nu iti da posibilitatea de a lua o pauza.

Daca faci asta si a te abtine de la urinat a devenit pentru tine un obicei, trebuie sa ai mare grija. Este foarte usor sa dezvolti o infectie bacteriana care sa iti afecteze tractul urinar.

Motivul pentru care se intampla asa ceva este simplu: urina contine germeni, daca germenii raman mai mult in vezica, se produc infectii. In alte cazuri o buna parte a oamenilor sunt predispusi la formarea pietrelor la rinichi, daca si tu faci parte din aceasta categorie, si daca obisnuiesti sa te abtii de la urinat, nu vei reusi decat sa inrautatesti situatia.

Pietrele la rinichi de dimensiuni mici se pot elimina prin urina. Insa daca se maresc, ele nu mai pot fi evacuate in acest mod, fiind necesara o interventie chirurgicala. Pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi, este important sa bei multa apa si sa mergi la toaleta atunci cand este nevoie. Aceasta este singura modalitate de a elimina reziduurile din rinichi fara sa inrautatesti situatia, potrivit dozadesanatate.ro.

Citeste si Doctoria nestiuta din sucul de sfecla. Trebuie sa bei zilnic cate un pahar. Uite de ce

In plus, daca te abtii de la urinat, peretii vezicii se inflameaza, ceea ce duce la formarea cistitei. Daca atunci cand urinezi elimini o cantitate mica de urina si simti dureri in zona pelvina, ai simptome ale cistitei. Un alt simptom al acestei practici este umflarea abdomenului. Este bine de stiut ca o vezica poate inmagazina aproximativ 3 cani de apa.


urinar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005805 (s)