News Flash:

Ce impact va avea asupra bancilor insolventa persoanelor fizice

19 Martie 2015
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
Impactul aplicarii legii insolventei persoanelor fizice asupra portofoliilor de credite ale bancilor ajunge la 3,5 miliarde lei, potrivit unui calcul realizat de Asociatia Romana a Bancilor pe baza insolventelor persoanelor fizice la nivel european, a declarat presedintele executiv, Florin Danescu.
"Pe o abordare europeana, pe calculul pe care l-am facut asupra insolventelor persoanelor fizice la nivel european, a reiesit o suma de aproximativ 3,5 miliarde de lei. Adica europenii au in aceasta legislatie si filtre prin care limiteaza eventualele excese in folosirea acestei legi. Pun si responsabilitati pentru cei care beneficiaza de actul de insolventa, ai obligatii si limitari in viitor. In unele tari 5 ani, in altele 10 ani nu mai poti sa iei un credit daca ai trecut printr-un proces de insolventa", a afirmat Danescu la conferinta Mediafax Talks about Competition.
El a aratat ca, in calculul unui studiu de impact reies anumite migrari si din partea clientilor care nu au intirzieri la plata, dar care pot inregistra astfel de intarzieri, in eventualitatea unei insolvente, atragand atentia ca exista o perceptie gresita asupra insolventei, de relaxare financiara a persoanei aflate in procedura, cand de fapt restrictiile sunt mult mai aspre.
"Insolventa persoanelor fizice este perceputa intr-o buna masura si ca o relaxare si o usurare si o posibila reducere a debitelor catre banci, ceea ce este cu totul altfel. Aceasta masura a insolventei, ca in orice tara, este un instrument acut pentru persoanele fizice. Tot bugetul tau este controlat si hotarat de catre altcineva. Simplul fapt ca vrei sa mergi la teatru va fi decis de catre adminis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009602 (s)